Jägarna säsong 2 med Rolf Lassgård på gång

När kommer Jägarna säsong 3? TV4:s besked om seriens framtid

  • TV4 Play
Eyla Runsten
15 maj 2024 kl. 16:05

Filmtopp har bett kanalen om svar runt seriens fortsättning

"Jägarna" har haft stor succé som både film och serie, och många undrar när säsong 3 av serien släpps. TV4 som har varit knäpptysta om serien ger en uppdatering, som lär göra fansen besvikna.

Den första filmen av Jägarna släpptes 1996 och blev snabbt populär. Den belönades med två priser på Guldbaggen, bland annat för bästa film och bästa regi, och även fyra ytterligare nomineringar. 15 år senare kom uppföljaren Jägarna 2 där vi följer samma huvudperson men som handlar om ett annat fall.

På den internationella filmsajten IMDb kan vi se att båda filmerna har höga betyg, och att TV4 valde att göra en serie under samma namn kom inte som någon överraskning. Den hade sin premiär år 2018 och fick sin uppföljande säsong 2021. Sedan dess har det varit knäpptyst runt seriens framtid, så Filmtopp bestämde sig därför att höra av sig till TV4 för en statuscheck.

När kommer Jägarna säsong 3? TV4:s besked om seriens framtid
Foto: TV4.

TV4:s svar på frågan om Jägarna säsong 3

Ja, under de senaste åren så har det varit oklart om serien kommer att fortsätta då TV4 varit tysta runt produktionen. Den senaste uppdateringen Filmtopp fick kring Jägarna säsong 3 var från Lena Endre år 2021 där hon i en intervju berättade för oss att hon inte har fått någon förfrågan om att vara med i någon fortsättning . Hon sade då även att hon inte visste om det över huvud taget kommer att bli en fortsättning, men att hon gärna är med om möjligheten kommer.

När Filmtopps Axel Diedrichs hörde av sig till TV4 om vad statusen på Jägarna är, fick han följande svar av pressansvarige Karin Wahlén

– Jag har tyvärr ingen update om Jägarna. Tyvärr!

Med detta besked ska en fortsättning på Jägarna med Rolf Lassgård och Lena Endre alltså inte uteslutas. Men det är tydligt att den ännu inte är på gång, och att vi kan förvänta oss se den inom den närmaste tiden.

Filmtopp håller dig uppdaterad om statusen skulle ändras och vi plötsligt ser att produktionen börjar röra på sig.

Här kan du streama Jägarna

Känner du för att se om någon av filmerna, eller kanske de två säsonger av serien som finns tillgängliga? Samtliga titlar om polisen Erik Bäckström finns lyckligtvis att streama. 

Här streamar du Jägarna (1996)

Här streamar du Jägarna 2 (2011)

Här streamar du Jägarna (2018-)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL