Morran och Tobias kommer tillbaka 2024 – flyttar till TV4

Morran och Tobias säsong 4 – väntar en andra säsong på TV4?

  • TV4 Play
Olivia Samuelsson
09 april 2024 kl. 11:04

Kan TV4 ge oss en till säsong av mor-och-son-duon?

I mars fick tittarna återse den dysfunktionella duon Morran och Tobias i en tredje säsong och Filmtopp undersöker redan nu hur möjligheterna ser ut inför en säsong 4.

I år är det 10 år sedan tittarna fick se den folkkära mor-och-son-duon i rutan för första gången. Tidigare har den populära humorserien Morran och Tobias varit under SVT:s regi, men lagom till 10-års jubileet har TV4 tagit över och säsong 3, Morran och Tobias - Pengarna eller livet, hade premiär den 22 mars. 

Morran (Johan Rheborg) och hennes vuxna son Tobias (Robert Gustafsson) bor tillsammans i ett fallfärdigt hus där de lever på olika bidrag för att klara vardagen. När vi återser duon i den tredje säsongen har det gått några år. Tobias är på väg hem till sin mamma efter att ha suttit i fängelse för förskingring och Morran har lyckats få ett nytt hus av kommunen efter att det förra brann ner. Det enda problemet är att tomten är full av miljögifter och nu måste saneras. 

I säsong 3 är både Johan Rheborg och Robert Gustafsson manusförfattare, tillsammans med Stefan Wiik och regissören Mats Lindberg.  

Morran och Tobias säsong 4 – väntar en andra säsong på TV4?
Foto: TV4.

Morran och Tobias säsong 4 - Kan vi vänta oss ännu en säsong av TV4? 

Det är nog många som redan nu hoppas på att få återse Morran och Tobias i ytterligare en säsong, men i nuläget har TV4 inte gått ut med om de har några sådana planer eller inte. 

Säsong 3 har däremot fått bra kritik överlag och kallats för "tragikomisk pärla" och "mästerligt udda". I Filmtopps egna recension fick den nya säsongen 3 av 5 i betyg, där det påpekas att även om den är väldigt underhållande så är det bitvis avdankat och att idéerna så småningom tar slut när de öser ur en och samma hink av humoristisk dysfunktionalitet och misär. 

Men trots det går det inte att förneka att karaktärerna i sig är älskade av svenska folket och att de i princip har blivit kultförklarade vid det här laget. Nu återstår det att se hur tittarsiffrorna ser ut och om TV4 vill satsa vidare på duon. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om huruvida det blir ännu en säsong av "Morran och Tobias". 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL