Markus Aujalay överraskar alla – är Lejonet i Masked Singer

Markus Aujalay överraskar alla – är Lejonet i Masked Singer

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
30 mars 2024 kl. 09:03

"Jag hade gärna sjungit några låtar till"

Hela Sverige överraskades när "Lejonet" tog av sig masken i "Masked Singer" och ingen mindre än stjärnkocken Markus Auajalay uppenbarade sig.

Under premiären av Masked Singer Sverige 2024 på TV4 fick vi se fotbollslegenden Tomas Brolin avslöjas som Snögubben. I fredags rullade det andra avsnittet av programmet för säsongen – då skulle hela Sverige komma att förbluffas när Lejonet fick ta av sig masken. Då var det 52-årige Markus Aujalay, känd från Sveriges mästerkock, som visade sig stå i den bredaxlade dräkten. 

Markus Aujalay överraskar alla – är Lejonet i Masked Singer
Foto: TV4.

Markus Aujalay är Lejonet i Masked Singer

Lejonet bjöd på ett upplyftande rocknummer när det framförde låten It’s my life av Bon Jovi på scenen. Med ledtrådarna och framträdandet i åtanke trodde sig de två panelmedlemmarna Henrik Schyffert och Måns Zelmerlöw ganska snabbt veta vem det var bakom masken – trummisen Mikkey Dee från Motörhead och Scorpions

Men när det blev klart att Lejonet, efter en sista batalj mot Skelettet, var den som skulle lyfta av sig masken var det någon helt annan som uppenbarade sig. Nämligen den TV-vana kocken Markus Aujalay

– Det var absolut inte självklart [att medverka]. Men sedan jag var ung har jag alltid haft en dröm att bli artist eller rockstjärna, att få stå på en scen och få uppträda för en publik, säger han efter avslöjandet. 

Aujalay berättar följande för Aftonbladet om hur det känns att ha åkt ut: 

– Det var tråkigt såklart, jag hade gärna sjungit några låtar till. Det har varit jätteroligt att vara med, jag fick leva ut min inre dröm om att bli rockstjärna, haha.

På bilden nedan kan du läsa ledtrådarna vi fick till vem som är Lejonet:

Lejonets ledtrådar. Foto: TV4.

Markus Aujalay berättar bland annat om hur han serverade The Rolling Stones-trummisen Charlie Watts på Operakällan och hur det fick hans unga jag att gå i taket då han brukade spelade i band. 

Här är vad panelen gissade baserat på Lejonets ledtrådar och framträdande: 

Måns Zelmerlöw: Mikkey Dee

Henrik Schyffert: Mikkey Dee

Felix Herngren: Jonas Wahlström

Nour El-Refai: Ola Rapace

Felix Herngren var för en stund inne på Magnus Uggla och kommer på så vis kanske närmast i sin gissning då det är en person som Aujalay berättar att han ofta får höra att han påminner om. Nour El-Refai må ha varit helt fel ute med sin gissning, men under Pirathajens framförande samma kväll nämnde hon Aujalay, och sade efteråt att hon kunde känna hans närvaro i lokalen.

Här kan du se Lejonets framträdande i "Masked Singer Sverige" 2024.

Du följer programmet på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL