Ingen ny säsong av ”Fångarna på fortet” – Agneta Sjödin bekräftar

Ingen ny säsong av ”Fångarna på fortet” – Agneta Sjödin bekräftar

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
06 maj 2024 kl. 08:05

Programmet på väg att läggas ned?

Med årets säsong av "Fångarna på fortet" i mål ser tittarna fram emot nästa, men ska vi tro på Agneta Sjödin kommer programmet inte tillbaka nästa år.

TV4:s populära tävlingsprogram Fångarna på fortet har rullat sedan 1990 och med tiden blivit en riktig klassiker i de svenska hushållen. Än i dag lockar programmet hundratusentals tittare varje avsnitt när det rullar upp på linjär TV. Men nu kan det vara som så att programmet med sin senaste säsong går i mål för gått. Åtminstone verkar det helt säkrat med en paus. 

Ingen ny säsong av ”Fångarna på fortet” – Agneta Sjödin bekräftar
Agneta Sjödin, Peter Stormare och Gunde Svan i "Fångarna på fortet". Foto: TV4.

Agneta Sjödin bekräftar tvivel runt framtiden för Fångarna på Fortet

Förra året skapade TV4 stora rubriker när de aktiverade sitt besparingsprogram för att dra in på kostnader. Man sparkade då personal och satte en rad program på paus. Samtidigt flaggade man för att man vill kasta om i tablån och ge utrymme till nya format. Kanske är det så att Fångarna på fortet är nästa tittarfavorit att syna kanalens stövel. Agneta Sjödin som leder programmet tillsammans med Gunde Svan, bekräftar att en ny säsong inte är på väg.

– Tror inte det blir en ny säsong nästa år. Har inte hört något om ny inspelning, berättar hon för tidningen Hänt.

Mötts av kritik från tittare

Under de senaste säsongerna av programmet har tittarna märkt en riktningsändring i Fångarna på fortet, som man menar har blivit allt mer extremt. Många har uttryckt sitt missnöje och att de inte längre vill följa avsnitten. Även jag själv har reagerat på innehållet och kallat det för "tortyr-TV" (läs min krönika här), och ställt mig frågandes till vart programmet är på väg.

Men trots kritik från en andel av tittarna, så går programmet fortfarande väldigt starkt. Än så länge har vi inte fått tittarrapporten för Fångarna på fortets säsongsfinal, men det föregående avsnittet hade strax över 600 000 tittare, visar en mätning av MMS, vilket onekligen indikerar att programmet är väldigt omtyckt till det stora hela.

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Fångarna på fortet" på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL