TIPS: Nu kan du streama den nya deckarserien om Nora Sand

Hopp för Nora Sand säsong 2 – böckerna som kan inspirera fler säsonger

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 21 mars 2024 kl. 11:03 | Publicerad 20 februari 2024 kl. 15:02

Kommer kriminalserien tillbaka med fler avsnitt?

"Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten" har snabbt blivit en favorit på TV4 Play. Filmtopp utforskar hur chanserna ser ut för en säsong 2 av kriminalserien.

Den senaste deckarfavoriten i Sverige är den norsk-danska produktionen Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten som kom till TV4 Play i februari. Serien följer Nora Sand (Marie Sandø Jondal), en journalist vars karriär plötsligt skakas om efter en skandal och knuffar henne från toppen hon befinner sig på i yrkeslivet.

Efter händelsen uppmanas Nora att ligga lågt, men plötsligt får hon ett tips om ett mystiskt fall om två danska flickor som försvann från en båt på väg till England på 1980-talet. Nora inser snabbt att hon är något utöver det vanliga på spåren. Fallet verkar ha en koppling till en livstidsdömd fånge i England, men när Nora börjar gå till botten med det hela upplever hon att någon förföljer henne och att hennes eget liv kan vara i fara.

Säsongen av "Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten" består av åtta avsnitt och det är många som snabbt har betat av dem på TV4 Play. Något som givetvis leder till frågan om det kommer att dyka upp fler säsonger framöver.

Hopp för Nora Sand säsong 2 – böckerna som kan inspirera fler säsonger
Foto: TV4 Play.

Inte omöjligt att Nora Sand säsong 2 blir av

I dagsläget finns det ingen information om huruvida Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten kommer att få en uppföljande säsong eller ej, men fortsätter serien att vara populär anser Filmtopp att chanserna är goda för ytterligare avsnitt.

Den främsta anledningen till det är att serien är baserad på författaren Lone Theils roman med samma namn, som är del av en populär bokserie med fokus på karaktären Nora Sand. Just Flickorna på Englandsbåten kommer sannolikt inte att få en uppföljare, men det finns flertalet andra fall från andra böcker som skulle kunna utforskas i efterföljande säsonger.

Häxpojken, De osynliga och Tyst lek är alla exempel på Nora Sand-böcker som mycket väl skulle kunna filmatiseras om Flickorna på Englandsbåten blir en fortsatt succé.

Filmtopp håller dig uppdatera om Nora Sands öde i rutan. I väntan på mer definitiva besked om en fortsättning på "Nora Sand" kan du kolla in vår tipslista med 5 serier för dig som gillar "Flickorna på Englandsbåten".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL