TIPS: Nu kan du streama den nya deckarserien om Nora Sand

5 serier för dig som gillar Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten

Emil Oscar Rasmussen
19 februari 2024 kl. 15:02

Kriminalserier att se om du uppskattade Nora Sand

Svenskarna har nyfiket kastat sig över den norsk-danska kriminalserien "Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten". Tillhör du dem som uppskattade serien har vi ett och annat tips som kan falla dig i smaken.

5 serier för dig som gillar Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten

Sanningen
Foto: TV4.

Sanningen (2023)

Precis innan årsskiftet var det premiär på TV4 Play för Sanningen med Sofia Helin och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Helin spelar rollen som Iris Broman, nytillträdd chef för Kalla fall-gruppen i Malmö, som precis lämnat Stockholm efter en personlig tragedi. 

Vill du ha något med kalla fall-koppling och ett kriminaldrama som varvas med problem på det personliga planet för vår huvudkaraktär, är Sanningen en perfekt serie.

Här kan du streama: Sanningen (2024)

Kastanjemannen
Foto: Netflix.

Kastanjemannen (2021)

Är det en till dansk kriminalserie du är på jakt efter är Kastanjemannen en självklarhet. Den här Netflix-succén var den stora snackisen för några år sedan, så har du inte redan sett den är det hög tid att göra det nu.

Handlingen tar vid när en liten figur gjord av kastanjer hittas på en mordplats. Därifrån inleder två poliser jakten på en mördare med kopplingar till ett försvunnet barn.

Här kan du streama: Kastanjemannen (2021)

Fartblinda
Foto: TV4.

Fartblinda (2019–)

Tonen skiljer sig en del mellan Fartblinda och Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten, men uppskattade du journalistvinkeln i den sistnämnda skulle detta svenska förslag kunna falla dig i smaken. Här följer vi en ekonomijournalist som får nys om att allt inte är helt som det ska bakom kulisserna på en storbank. Hennes arbete försvåras dock av att hon har en affär med bankens vd. I rollerna ser vi Julia Ragnarsson, Matias Varela, Julia Dufvenius m.fl.

Här kan du streama: Fartblinda (2019–)

Criminal Record
Foto: Apple TV+

Criminal Record (2024)

Är du på jakt efter ett tips som avviker en aning från de nordiska serierna är Criminal Record ett perfekt alternativ. Denna brittiska kriminalserie har ett tydligt fokus på rivaliteten mellan två kommissarier med koppling till en historisk mordrättegång.

Här kan du streama: Criminal Record (2024)

Brottet (2007–2012)

Vi avslutar med ännu ett danskt tips. Brottet är en av 2000-talet bästa nordiska kriminalserier (som sedan fick en amerikansk remake med Joel Kinnaman). Här får vi följa en kriminalkommissarie som jobbar sin sista dag på mordroteln när polisen kommer ett brott på spåren som ska kasta omkull hennes planer på ett nytt liv. Brottet väver skickligt samman kriminalgenrens mystik med politiskt drama och i samma veva en rad olika livsöden.

Här kan du streama: Brottet (2007–2012)

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL