Här överraskar Robert Gustafsson Lasse Berghagen: ”Vill va din teddybjörn”

Här överraskar Robert Gustafsson Lasse Berghagen: ”Vill va din teddybjörn”

  • TV4 Play
Filmtopp
Uppdaterad 09 oktober 2023 kl. 06:10 | Publicerad 07 oktober 2023 kl. 14:10

Komikern dyker upp från ingenstans i Vilket liv!

När Lasse Berghagens hyllning i "Vilket liv!" äntligen sänds, dyker Robert Gustafsson upp och överraskar den folkkära artisten med en trånande dänga.

Egentligen var det tänkt att Lasse Berghagen skulle hyllas i TV4-programmet Vilket liv! redan den 10 september, men på grund av olika hälsoproblem har artisten vårdats på sjukhus sedan augusti. Tidigare i veckan kunde vi rapportera att Lasse Berghagens avsnitt kommer att sändas nu i helgen och att det får bli den stora säsongsfinalen. Detta trots att dottern Malin Berggren har sagt att sin pappa fortfarande ligger på IVA.

"Pappa ligger fortfarande på IVA men han har tv på rummet och vi känner att han kommer må bra av att se den hyllning till honom", skriver hon på sin Instagram.

Här överraskar Robert Gustafsson Lasse Berghagen: ”Vill va din teddybjörn”

I programmet delar Lasse Berghagen med sig av flera underbara anekdoter, som när han var chaufför på Bob Dylan och hur han började "karriären" med att spela snödriva i sin kusins teaterföreställning. Han blir också tårögd när han pratar om Allsång på Skansen:

– Det är så mycket minnen. Det är inte bara jobbet, det är arbetskamrater och redaktioner som jag fått vara med om. […] Jag visste nog inte fullt ut om det var min grej. Jag jobbade med mina shower, reste och var nöjd med det, säger Lasse innan han måste avbryta för att torka tårar från kinden.

Här överraskar Robert Gustafsson Lasse Berghagen: "Vill va din teddybjörn"
Lasse Berghagen blir milt sagt förvånad när Robert Gustafsson överraskar som "Greger". Foto: TV4. Bilden är ett kollage.

När vi minst anar det dyker en annan folkkär svensk ikon upp i TV-rutan, nämligen Robert Gustafsson utklädd som sin klassiska karaktär "Greger" från Nile City. I väldigt "Gregersk" anda hyllar han Berghagen med en sång med mer eller mindre subtila, erotiska undertoner.

Fraser som "Det är dags att börja leva, snälla gör dig av med Eva, varvas med andra som "Åh, din ding-dong vill jag krama en dag. Jag vill va' din teddybjörn". Lasse skrattar så att han kiknar, och det blir en oväntat rörande stund.

"Vilket liv!" med Lasse Berghagen sänds i morgon klockan 20:00.

NÄSTA ARTIKEL