Filip Lamprecht om sin ADD-diagnos och pressen som modell

Filip Lamprecht om sin ADD-diagnos och pressen som modell

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 09 januari 2024 kl. 07:01 | Publicerad 08 januari 2024 kl. 17:01

"Det går ju bara inte"

Det har blivit dags för säsongspremiären av "Renées brygga" i TV4 och på TV4 Play, och under det allra första avsnittet öppnar modellen och den före detta "Let's Dance"-vinnaren Filip Lamprecht upp sig om hur det är att leva med ADD och pressen som modell.

Renées brygga ( SÄSONGSPREMIÄR) TV4
Kristin Kaspersen, Filip Lamprecht. Foto: TV4.

"En trött tonåring"

Det har blivit dags för premiär av det folkkära programmet Renées brygga i TV4 och under säsongens första avsnitt gästar Gunde Svan, Ferry Svan, Kristin Kaspersen och Filip Lamprecht Renée Nybergs sommarställe ute i Stockholms skärgård.

Väl på plats öppnar Filip Lamprecht upp sig om den hårda pressen inom modellbranschen och han pratar även ut om sin ADD-diagnos med mamma Kristin Kaspersen. Renée konstaterar att Kristin själv har ADHD och ställer frågan om hur det påverkar familjen i vardagen att ha två så olika diagnoser.

– Jag kan göra 10 saker samtidigt och din lillebror är också ganska hyper, han vill aldrig komma sent eller så där och du var extremt långsam på mornarna. Jag har försökt att ha det tålamodet liksom, man pratar om det såhär, "ja men det är en trött tonåring" sa alla. Och sen till slut så tittade jag på honom och sa "men snälla du, du kan väl bara försöka", och då tittade du på mig och säger "jo men det är det enda jag gör", säger Kristin med gråten i halsen.

Filip förklarar sin situation som följande:

– Alltså, när du inte vet något annat så är ju det enda svaret att jag måste ju vara sämre, eller latare än alla andra. Sen lärde man sig, speciellt efter skolan, när det var dags för mig att välja vad jag ville göra och jobba på de grejerna jag tyckte var kul och var bra på, då såg man liksom jävlar vad bra jag är på det här, säger Filip samtidigt som han ler.

Renées brygga har premiär 9 januari på TV4 Play och TV4.
Filip Lamprecht. Foto: TV4.

"För det är inte ett rimligt snack"

Under avsnittet samlas gästerna runt matbordet för att äta en gemensam lunch på bryggan och det dröjer inte länge innan de kommer in på samtalsämnet mat och kalorier. Renée vänder sig mot Filip och frågar om han som modell måste tänka på vad han äter.

– Alltså, tyvärr är det så att stereotypen är att man ska se ut på ett visst sätt, och det är nog därför jag har minskat mängden modelljobb jag gör. För det är inte ett rimligt snack, och rimligt hur man förväntas [vara]. Den pressen man sätter på hur man ska se ut och inte se ut, man pratar om det på ett ganska dåligt sätt.

Missa inte premiären av "Renées brygga" den 9 januari på TV4 Play och TV4. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL