Alla Let's Dance vinnare genom åren

Alla Let's Dance vinnare genom åren

27 maj 2023 kl. 08:00

De som tagit hem den åtråvärda glasskon

TV4:s långkörare Let’s Dance har sänts med en säsong varje år sedan starten 2006, förutom 2015 när det var två säsonger för att de dessutom hade ett 10-årsjubileum. Fortfarande rullar programmet på och årets säsong ska precis till att avslutas. Minns du alla kändisar med respektive danspartners som vunnit genom åren?

Foto: TV4, C More.

2022 - Eric Saade och Katja Luján Engelholm 

Artisten Eric Saade stod som vinnare tillsammans med danspartnern Katja Luján Engelholm efter en jämn kamp mot medieprofilen Filip Dikmen i finalen. Eric fick i inledningen av säsongen kritik av juryn, men växte under programmets gång och gick till att se ut som ett riktigt proffs på dansgolvet. 

Foto: TV4/Annika Berglund.

2021 - Filip Lamprecht och Linn Hegdal

Företagaren och före detta modellen Filip Lamprecht blev ett känt namn för många när han var tillsammans med Peg Parnevik och syntes i hennes familjs realityprogram Parneviks. Han är även son till Kristin Kaspersen som också vunnit programmet tidigare. I finalen av Let’s Dance vann han framför tvåan, medieprofilen Anis Don Demina, och detta var Linn Hegdals andra vinst i rad. 

Foto: TV4/Annika Berglund.

2020 - John Lundvik och Linn Hegdal 

Mello-vinnaren John Lundvik tog hem glasskon under den lite udda säsongen som sändes under ett Covid 19-drabbat 2020. Det var avhopp och insjukningar som satte stopp för deltagare och alla avsnitt sändes utan publik. 

Foto: TV4, C More.

2019 - Kristin Kaspersen och Calle Sterner

Programledaren Kristin Kaspersen dansade hem vinsten denna säsong och detta är även enda gången som veteranen Calle Sterner vunnit programmet. 

Foto: TV4, C More.

2018 - Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm 

Artisten Jon Henrik Fjällgren var en av favoriterna genom hela programmets gång och visade på stor talang när det kommer till dans. Detta var den första säsongen som Katja Luján Engelholm var med som proffsdansare, och hon vann då omgående hela programmet. 

2017 - Jesper Blomqvist och Malin Watson 

Fotbollsproffset Jesper Blomqvist tog hem glasskon detta året tillsammans med proffset Malin Watson som varit med i programmet ända sedan starten 2006. Detta är dock den enda gången som hon vunnit. 

2016 - Elisa Lindström och Yvo Eussen 

Dansbandssångerskan Elisa Lindström vann denna säsongen tillsammans med den debuterande proffsdansaren Yvo Eussen. Detta är enda året han varit med och dansat i programmet och då med en vinst dessutom. Andraplatsen det året kneps av Bianca Ingrosso

2015 Let’s Dance 10 år - Anton Hysén och Sigrid Bernson

I den här jubileumssäongen som sändes för att fira 10 år av programmet var det åtta par från tidigare säsonger som var med och tävlade. Det var då Anton Hysén och Sigrid Bernson som tog hem vinsten och därmed är de det enda paret som vunnit programmet tillsammans två gånger. Kommer vi få se en till jubileumssäsong om några år när programmet fyller 20 år? 

2015 - Ingemar Stenmark och Cecilia Ehrling 

Den före detta alpina skidåkaren Ingemar Stenmark var med och vann tävlingen 2015. Han var en stor favorit under hela programmets gång i och med tidigare meriter och tog förväntat hem vinsten. Detta är den fjärde gången Cecilia Ehrling vunnit programmet och hon är därmed den proffsdansaren som vunnit flest gånger. 

2014 - Benjamin Ingrosso och Sigrid Bernson 

Den talangen för dans som artisten Benjamin Ingrosso visade upp i programmet var mycket imponerande för många och han höll en hög nivå ända från starten. Hans danspartner Sigrid Bernson hade här varit med i flera säsonger och är ett av de namn som starkast förknippas med programmet. 

2013 - Markoolio och Cecilia Ehrling

När artisten Markoolio dansade hem glasskon gjorde han det före tvåan, artisten Oscar Zia, tillsammans med Cecilia Ehrling som här vann programmet för en tredje gång. 

 

2012 - Anton Hysén och Sigrid Bernson 

Dold talang som dansare är det flera kändisar som visat upp i Let’s Dance, men Anton Hysén känns som en av de första som verkligen stod ut. Av de tidigare deltagarna är han och hans danser med Sigrid Bernson de man ofta kommer att tänka på. 

2011 - Jessica Andersson och Kristjan Lootus 

Den sjätte säsongen av programmet kammades hem av artisten Jessica Andersson. Proffsdansaren Kristjan Lootus var med för första gången och blev då ett känt ansikte tillsammans med flera andra proffsdansare från programmet. Han medverkade sedan i flera säsonger efter detta, men det här är hans enda vinst. 

2010 - Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling 

Artisten Mattias Andréasson är en av alla före detta Idol-deltagare som snörat på sig dansskorna. Han stod som segrare av programmets femte säsong. Under den här tiden var han en del av gruppen EMD och alla tre artisterna från gruppen har tävlat, fast Mattias är den enda som vunnit. Erik Segerstedt var med 2013 och Danny Saucedo var med 2008. 

2009 - Magnus Samuelsson och Annika Sjöö 

Den före detta tyngdlyftaren, en gång i tiden Sveriges starkaste man och numera skådespelaren Magnus Samuelsson stod som segrare det fjärde året och det efter att ha imponerat på många under sin säsong. 

2008 - Tina Nordström och Tobias Karlsson 

TV-kocken Tina Nordström dansade hem vinsten tillsammans med Tobias Karlsson, han som antagligen är den man förknippar mest med Let’s Dance förutom domaren Tony Irving. Tobias har deltagit i samtliga säsonger av programmet, men har enbart vunnit en gång och det var denna. 

2007 - Martin Lidberg och Cecilia Ehrling 

Brottaren Martin Lidberg vann den andra säsongen av programmet och detta var den första vinsten för Cecilia Ehrling. Många är det idag som förknippar Martin med just Let’s Dance och hans medverkan där då det gjorde stort intryck. 

2006 - Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson 

Den allra första säsongen som sändes av programmet vanns av artisten Måns Zelmerlöw. Detta var året efter han deltagit i Idol och en vinst som gjorde honom mer av ett känt namn. Och vi vet ju alla vad för framgångar han nått i sin karriär efter detta.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL