Imorgon framträder Zara Larsson på Allsång på Skansen med Pernilla Wahlgren

Därför är Zara Larsson Kameleonten i Masked Singer Sverige 2024

  • TV4 Play
Sofie Landgren
25 mars 2024 kl. 19:03

Alla ledtrådar pekar hitåt!

Filmtopp ser kopplingar i åtminstone fem ledtrådar som pekar på att ingen mindre än Zara Larsson är Kameleonten i "Masked Singer" 2024.

Imorgon framträder Zara Larsson på Allsång på Skansen med Pernilla Wahlgren
Zara Larsson. Foto: SVT.

Allt som pekar mot att Zara Larsson är Kameleonten i Masked Singer 2024

Det omåttligt populära underhållningsprogrammet Masked Singer Sverige är i full rullning på TV4. En av årets dräkter som tävlade under premiäravsnittet den 22 mars är den färgglada Kameleonten. Vi undrar förstås vem det kan vara som axlar karaktären. Här är alla ledtrådar som pekar mot att det är vår svenska pop-drottning Zara Larsson som gömmer sig bakom masken.

Zara Larsson är Kameleonten i masked singer 2024
Kameleonten. Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Kameleontens egna ord

Ledtråd 1:
”Jag förstår att det är omöjligt att få syn på mig, Kameleonten. Jag är färgstark och säker i min roll. Men många tycker nog att jag ör ute på hal is. Jag är ett barn av vår tid.”

Koppling till Zara:
Frasen att det skulle vara omöjligt att få syn på henne tror vi är ett kryptiskt referat till att Zara alltid är sen och är väldigt bra på att ställa in planer i sista minuten. Sen kan det också vara en hint till att hon alltid åker taxi överallt och att det då kan vara svårt för allmänheten att få syn på henne. Att hon är färgstark och säker i sin roll råder det inget tvivel om, hon är känd för att säga ifrån på skarpen via sina socialamedier. Där har hon bland annat kritiserat det mansdominerande samhället vi lever i, miljardärer som inte bidrar till världsarven och satt ner foten för folk som kritiserar andras kroppar i kommentarsfält. Att hon är ett barn av vår tid tror vi är en omskrivning av texten "Säg mig var du står" som Zara släppte en cover på Tillsammans med Carola år 2020.

Ledtråd 2:
”Som den formskiftare jag är så kan jag agera i alla situationer. Som till exempel i en polisbil, i fångenskap och med en förälder.”

Koppling till Zara:
Formskiftandet tror vi är en blinkning till det rykte som figurerade 2023 om att Zara Larsson skulle ha genomgått en brazilian butt lift, BBL – alltså en rumpförstoring, ett rykte hon gick ut och dementerade på Tiktok med förklaringen att hon börjat styrketräna mer. Polisbilen hör mest troligt samman med en incident där polisen kroppsvisiterade Zara efter droger på söder i Stockholm under 2016. När vi kommer till "i fångenskap och med en förälder" är vi dock inte lika säkra i svaret. Det kan ha en koppling till hennes roll som Marta von Trapp i musikalen Sound of Music, där även Pernilla Wahlgren spelade huvudrollen.

Ledtråd 3:
”När jag slog igenom med den tunna färgglada gränsen så nådde jag snabbt topparna från det motsatta. Jag fick hela svenska folket på fall – om man ska tro popularitetsmätningarna.”

Koppling till Zara:

Ja, vilka popularitetsmätningar skulle kunna gå att koppla Zara Larsson till? Frågan är väl snarare vilka man inte skulle kunna göra det till. Artisten har genomgående i sin karriär toppat allt från Spotifylistor till hetaste kändislistor.  

Fler ledtrådar som kopplar Zara Larsson till Kameleonten

Ledtråd 4:
”Mitt språk formas av min omgivning och jag trivs med det. Det ger mig frihet att leva ut min dröm.”

Koppling till Zara:
Vi tror rätt och slätt att Zara syftar på sitt team som hon har med sig på sina turnéer, alla dansare, alla tekniker och alla som finns med som stöttepelare, utan dem hade hon inte kunnat leva ut sin dröm som världsartist.

Ledtråd 5:
”Kalla mig inte för nepo-baby, men jag är ändå tacksam. Och ikväll firar jag mig själv! Nästan allt jag gör är färgat av amor och oreda.”

Koppling till Zara:
Att man inte kan kalla Zara för nepo-baby stämmer, däremot har hon alltid blivit otroligt curlad och stöttad av sina föräldrar och vi tror att det är det hon är extra tacksam över.

Övriga ledtrådar:

  • Pernilla Wahlgren 
  • Polisbil
  • 64 miljoner likes

Bland de övriga ledtrådarna så kan vi se starka kopplingar till Pernilla Wahlgren. Det är inte enbart för deras gemensamma medverkan i Sound of Music utan också deras gemensamma uppträdande på Allsång på Skansen 2023 där Zara valde Genom eld och vatten som sin allsångslåt och vände sig till kameran och mimade ”och vi hatar AIK” samtidigt som Pernilla försökte rädda situationen genom att sjunga "vi älskar AIK". Polisbilen har vi redan rett ut och de 64 miljoner likesen tror vi har att göra med hennes framgång på Tiktok.

Vad tror du, har vi rätt i vår gissning om att Zara Larsson är Kameleonten? Följ vår lista med alla avslöjade masker i Masked Singer 2024!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL