Därför är Petter Stordalen Bergatrollet i Masked Singer Sverige 2024

Därför är Petter Stordalen Bergatrollet i Masked Singer Sverige 2024

  • TV4 Play
Sofie Landgren
28 mars 2024 kl. 18:03

Inte bara rik som ett troll...

Filmtopp ser kopplingar i fem ledtrådar som pekar på att självaste Petter Stordalen är Bergatrollet i "Masked Singer" 2024.

Alla masker i Masked Singer 2024 – officiella listan
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Därför är Petter Stordalen Bergatrollet

När stillbilderna på årets masker släpptes inför den den fjärde säsongen av det omåttligt populära underhållningsprogrammet Masked Singer 2024 började vi på Filmtopp gnugga våra geniknölar rejält. Då fick vi känslan av att Bergatrollet är vår norska skådespelare Kristofer Hivju. Att det just är ett troll gjorde oss säkra på att det är en norrman bakom masken då Norge är kända för sina historier om troll. Man kan till och med höra tonerna till den norska tonsättaren Edvard Griegs storslagna verk I bergakungens sal när man tittar på bilden. När vi däremot fick se Bergatrollet uppträdda under premiäravsnittet så kände vi direkt att det inte är Kristofer, utan en annan känd norrman, nämligen investeraren Petter Stordalen.

Petter Stordalen är Bergatrollet i Masked Singer
Montage med bilder från TV4.Foto: Magnus Ragnvid / TV4/TV4.

Bergatrollets egna ord

Ledtråd 1:

”Vem är det som trampar på min bro? Här kommer ingen förbi, för det är jag som är Bergatrollet. Det är inte första gången som min skepnad väcker debatt, men jag har alltid älskat att kommunicera.”

Koppling till Petter:

Att ingen kommer förbi Petter när det kommer till fastighetsköp i Sverige råder det inget tvivel om. Nattklubbar, bokförlag, ett hundratal hotell och 3 000 lägenheter. Tidigare i år köpte han till och med namnrättigheterna till Friends Arena i Stockholm och bestämde sig för att byta det till Strawberry Arena. Det ryktas om att han har betalat drygt 100 miljoner kronor för ett 10-årskontrakt för namnrättigheterna. Att han älskar att kommunicera är ingen nyhet, det är den viktigaste nyckeln i hans ledarskap och han har en otrolig förmåga att lyckas sporra sina anställda genom tydlig, rak, ärlig men också peppande kommunikation.

Ledtråd 2:

”Ingen räknade med mig när jag kom till världen, inte ens min egen mamma. Jag var en blyg alpviol, men jag började tro mer på mig själv när jag gick med i en troll-pakt.”

Koppling till Petter:

Petter har berättat öppet om att han blev mobbad som barn, en fullt rimlig anledning till att man sluter sig och blir blyg. Och vi tror att vändningen i självförtroendet kom när han som tolvåring började sin karriär med att sälja jordgubbar och utsågs till Norges bästa jordgubbsförsäljare. Petters mamma Kari Stordalen har alltid varit stöttande, men vi tror att kopplingen till att hans mamma inte skulle ha trott på honom är lurigt formulerad. Vi tror helt enkelt att hon inte kunde förutspå hans enorma framgångar. Så stora framgångar kan nog ingen förälder räkna med för sina barn.

Ledtråd 3:

”Vissa beslut som jag tagit har räddat liv. Men ofta har jag också behövt försvara mig. Även om det var tufft så har jag fått röster som gjort mig historisk.”

Koppling till Petter:

När coronapandemin slog till över hela världen var Petter Stordalens verksamheter några av de som drabbades mest. Petter blev tvingad till att varsla personal samtidigt som han gjorde miljardförluster. Vissa tidningar vinklade de åtgärder han tvingades till att göra som hans egna val och här har han varit tvungen att försvara sig. När pandemin var över gjorde han något som folk bara trodde var "mycket snack, men liten verkstad", han återanställde all personal som blivit varslad.

Ledtråd 4:

”Att bevaka en situation och sedan göra en analys har varit min specialitet. Det gäller att hänga med, men ibland kan det tyvärr gå fort som ett yrväder även för ett troll.”

Koppling till Petter:

Att han granskar och bevakar potentiellt goda investeringsmöjligheter är en självklarhet, och han är verkligen expert när det kommer till analyser över vinstdrivande fastighetsköp. Att det kan gå lite fort ibland och att han är ett yrväder får man enkelt reda på genom att besöka någon av hans energiska föreläsningar eller öppningsevent.

Ledtråd 5:

”Det sägs att min sal är fullproppad med guld och skatter, och det kan jag bekräfta. Men den största skatten av alla är: att jag lyckades lösa min hjärtefråga.”

Koppling till Petter:

Ja, Petter är rik som ett troll, det behöver vi inge ge någon större förklaring till. Ledtråden om att han lyckats lösa sin hjärtefråga tror vi helt enkelt är när han och Märta Elander Wistén träffades våren 2020. Petter Stordalen träffade Märta efter den uppmärksammade skilsmässan från Gunhild Stordalen, som han var tillsammans med i fjorton år. De gick skilda vägar 2019 och ett år senare blev han förälskad i den 27 år yngre svenskan.

Extra ledtråd:

Under avsnittet kom Spelmannen från 2022 in på scenen (masken som det norska tvillingparet Marcus och Martinus gömde sig bakom) och sa ”Man kan säga att vi har en gemensam nämnare”, och för oss är det ett solklart kvitto på att det är en norrman i Bergatrollet. I Spelmannens speldosa tyckte vi oss även skymta en klassisk hotell-bäddning, en kanske lite för lätt indikator till att det är Petter som är Bergatrollet?

Vad tror du, har vi rätt i vår gissning? Följ vår lista med alla avslöjade masker i Masked Singer 2024!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL