Så många rätt har panelmedlemmarna i Masked Singer – över alla säsonger

Alla som gömmer sig bakom maskerna i Masked Singer 2024 – Filmtopp gissar!

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 13 mars 2024 kl. 11:03 | Publicerad 06 mars 2024 kl. 18:03

Vad tror du om våra gissningar?

Fjärde säsongen av "Masked singer" Sverige närmar sig med stormsteg och vi på Filmtopp har granskat årets dräkter extra noggrant för att försöka få ihop vilka deltagare som gömmer sig bakom årets flotta kostymer. Här kan du ta del av våra gissningar!

Årets deltagare i "Masked Singer" 2024 ser ut att ha läckt – läs om de läckta namnen här – men Filmtopps gissningsartikel är tryckt innan dessa namn började spridas och utgår därmed inte på något sätt från de namnen som sprids online.

Alla masker i Masked Singer 2024 – officiella listan
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Filmtopp gissar – kändisarna som gömmer sig bakom maskerna i "Masked Singer" 2024

Fjärde säsongen av Masked Singer Sverige närmar sig med stormsteg och den 22 mars drar hela Sveriges gissningslek officiellt igång på TV4. Vi på Filmtopp har följt tidigare säsonger slaviskt, vilket har gett oss en hel del expertis inom ämnet och nu tänkte vi starta gissningsleken redan nu!

Panelen består i vanlig ordning av Pernilla Wahlgren, Nour El Refai, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och här kommer våra gissningar om vilka som döljer sig bakom årets masker och en solklar motivering till varför.

Fontana i masked singer 2024
Montage. Foto: SVT/TV4.

Skyddsängeln

Vår första gissning kom ganska direkt då vi tyckte oss känna igen kroppsformen på denna vackra skyddsängel. Vi tror rätt och slätt att det är dragqueen-stjärnan Fontana, artistnamn för Gabriel Fontana Teixeira, från Brasilien, som fick sitt svenska genombrott när hon deltog i den första säsongen av Drag Race SverigeSVT.

Daniel Adams Ray i masked singer
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Kameleonten

När vi kommer till Kameleonten så kan det anses vara en ganska så vild gissning, då den här artisten kan anses vara lite för "creddig" för att ställa upp på ett sådant här jippo, men vi tror ändå att det är artisten och låtskrivaren Daniel Adams Ray som gömmer sig bakom masken. Varför i hela friden då tänker ni, och här är förklaringen! Daniel är känd för att ha ett scenuttryck med "swag", något som även kameleonten ser ut att bemästra, men det stora kvittot för oss är att han vid ett flertal intervjuer genom året har kallat sig själv för "en liten kameleont" när det kommer till hans skapande av musik.

Jonas gardell i masked singer
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Lejonet

Vi tror stenhårt på att årets lejon är Jonas Gardell. Dels för att kroppsspråket på bilden talar för det, men också för att vi tror att Jonas nu har tagit chansen att få ta i och uttrycka sig själv ännu mer sedan fjolårets skilsmässa med Mark Levengood. Sen är en liten ledtråd också att många av hans följare har kallat honom för ett lejon på sociala medier genom åren.

Tess Merkel
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Discokulan

När det kommer till Discokulan så gissar vi på att det är en kvinnokropp bakom masken och det står mellan två namn, nämligen Tess Merkel eller Lina Hedlund. Båda är medlemmar i discopop-trion Alcazar och har till och med en låt som heter Blame It on the Disco som de tävlade med i Melodifestivalen 2014. Det lutar dock mer åt att det skulle vara Lina, då hon är sambo med Nassim Al Fakir som tävlade i Masked Singer 2021 och vi tror att det har varit lättare för castarna att få med någon som har en koppling till produktionen sedan innan.

kristofer hivju i Masked Singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Bergatrollet

Nu kommer vi till ett riktigt wildcard men med goda belägg för att det kan stämma! Vi tror att Bergatrollet är vår norska skådespelare Kristofer Hivju. Kristofer har man kunnat se i allt från den storslagna serien Game of Thrones till de senaste Beck-filmerna, vilket för oss är en indikator i att han kan ställa upp i vad som helst så länge det är roligt. Vi vet också med oss att han både skriver låtar, sjunger och spelar gitarr, så det här hade varit ett ypperligt tillfälle för honom att visa vad han går för.

När vi även grottar ner oss i att masken är ett troll så känner vi oss ännu mer säkra då Norge är kända för sina historier om troll och man kan till och med höra tonerna till den norska tonsättaren Edvard Griegs storslagna verk I bergakungens sal när man tittar på bilden. En bonusledtråd är också att norska tidningar skrivit ut att de tycker att Kristofer liknar ett troll

Glenn Hysén i masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Pandorna

Någon som verkligen älskar att stå i centrum och som det varit lite tomt av på TV-fronten ett tag är göteborgaren Glenn Hysén. Glenns kopplingar till pandor kanske kan väcka en del frågetecken, men om man gräver lite extra i Glenns bakgrund så är han ett stort fan av Disney-filmer. Hans favorit må vara Djungelboken, men 2015 listade han sina favoritfilmer i en artikel i Expressen där Kung Fu Panda kom på en stadig plats 9 med motiveringen "Det finns ingen riktig handling förutom att det är en panda som ska lära sig karate. Allmänt roligt, alltså." 2022 släppte Disney även filmen Röd som handlar om en tjej som blir förvandlad till en stor röd panda. Så, om vi summerar det hela så tror vi att Pandan är Glenn Hysén tack vare hans kärlek till Disneyfilmer och att det blev just pandorna då det hade varit för enkelt med en björn.

Maja Dahlqvist  i masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Snögubben

Varje år brukar det dyka upp någon form av svensk idrottare bakom i åtminstone en av maskerna och Snögubben var minsann en svår nöt att knäcka för några som kanske inte har stenkoll på just sport, men här kommer vår gissning och varför. Om vi ser till att det är en snögubbe så tänker vi automatiskt på att det är kallt och mest troligt hör samman med en vintersport, och halsduken med den amerikanska flaggan fick oss att googla loss ordentligt. Vi kom då fram till att snögubben måste vara längdskidåkaren Maja Dahlqvist som vid OS 2022 tog hela tre medaljer. Silver i sprint och sprintstafett och ett brons i damernas stafett över 4x5 km. Hennes koppling till USA är att hon varit på träningsläger i Utah, men framförallt att hennes pojkvän är amerikanen och längdskidåkaren Kevin Bolger.

Peter Stormare i masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Pirathajen

Årets andra internationella superstjärna är Peter Stormare i masken Pirathajen. Här är kopplingarna ganska solklara då han år 2022 tog över rollen som piraten Kapten Kaboom i Fångarna på fortet i TV4 efter Suzanne Reuters roll som Madame Fouras. Hajen kommer in i bilden tack vare att Peter bor i Los Angeles, ett ställe som är känt för just vithajar, närmare bestämt vid Channel Islands nära Los Angeles.

Influencern Viktor Frisk i masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Väckarklockan

Väckarklockan måste väl ändå vara den färgstarka influencern Viktor Frisk? Signalementet passar i vart fall väldigt bra på den glada sångfågeln som varit extremt öppen med sin ADHD-diagnos genom åren. En ADHD-diagnos leder ofta till att man har svårt att passa tider och blir ofta sen, någonting som Viktor själv varit väldigt öppen med att han råkar ut för jämt och ständigt. Bland annat skulle Viktor Frisk och Samir Badran åka till Paris tillsammans 2019, men Viktor försov sig och missade planet.

Camilla Hamid i masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Prinsesstårtan

Något som känns ganska givet och som inte behöver något större utlägg är att prinsesstårtan måste vara youtubern, bak-influencern och tårt-drottningen Camilla Hamid.

Christer Fuglesang i masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Ufot

Här kommer en gissning som för många kan tänkas vara helt omöjlig, men vi tror att ufot är Sveriges första astronaut Christer Fuglesang. Det är någonting med själva kroppsspråket som stämmer överens och Christer jobbar idag som professor i rymdfart vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och har varit öppen med att han gärna hade velat åka tillbaka till rymden igen, och det här kanske är den enda vägen han kan gå för att få komma nära en rymdresa igen?

Malin Gramer i masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / TV4.

Skelettet

Sist men inte minst kommer vi till en gissning som vi egentligen bara drog till med tack vare en första instinkt och som vi egentligen inte känner oss helt solklara på, men det finns en liten chans att skelettet är någon av programledarna Malin Gramer eller Rebecca Stella, och den enda kopplingen är att de båda har programlett Paradise Hotell som spelas in i Mexiko. Nu har även Viaplay gått ut med att Rebecca Stella återkommer som programledare för den nya säsongen av Paradise Hotell som spelas in våren 2024.

Hur många gissningar som vi faktiskt har lyckats med återstår att se. Missa inte premiären av "Masked Singer" Sverige 2024 med start den 22 mars på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL