Recension: Bäckström (säsong 3) – 71-årige ”Kjelle” på gott spelhumör

Bäckström säsong 4 – får vi se mer av Kjell Bergqvist som mordutredaren?

  • TV4 Play
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 14 maj 2024 kl. 10:05 | Publicerad 13 maj 2024 kl. 15:05

Vi kan hoppas på ännu en säsong av Bäckström

Den 24 april hade säsong 3 av "Bäckström" premiär på TV4 Play och tittarna fick ännu en gång följa mordutredaren, den här gången på varmare breddgrader. Filmtopp har nu undersökt hur förutsättningarna ser ut inför ytterligare en säsong.

I tre säsonger har vi fått följa den självgode mordutredaren Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) när han löser olika mordfall. Kriminalserien är baserad på Leif GW Perssons böcker och har blivit väldigt populär bland tittarna. 

I den tredje säsongen följer Bäckström upp ett spår angående hans enda olösta mordfall, mordet på hans barndomsvän Sally, och utredningen för honom hela vägen till Palma. Men när en svensk man hittas mördad samtidigt som en bomb exploderar hemma i Sverige, tar hans utredning en oväntad vändning. Det är nu upp till Bäckström att lösa det hela och hitta vilka sambanden kan vara. 

Den 15 maj kommer det sjätte och sista avsnittet av den tredje säsongen av Bäckström till TV4 Play och många undrar redan nu: blir det en säsong 4? Filmtopp har tittat närmare på hur förutsättningarna ser ut! 

Läs även: Nya kriminalserier på TV4 Play våren 2024 

Bäckström flyter på en badring i en pool.
Foto: TV4. 

Vi kan hoppas på Bäckström säsong 4

I skrivande stund har inte TV4 gått ut med om de har några planer på en till säsong. Men serien är populär bland tittarna och den senaste säsongen har fått ett överlag bra mottagande av kritikerna. Filmtopps recensent gav säsong 3 av 5 i betyg och menar att den är underhållande, även om den är "lite väl gullig" ibland. 

De tre första säsongerna är inspirerade och löst baserade på böckerna om den egensinnade mordutredaren och även om det mesta av källmaterialet nu redan har använts så är Bäckström en typisk serie där det går att spinna vidare med nya mordfall och intriger ändå. Med tanke på hur omtyckt karaktären Bäckström är av tittarna och att vi svenskar inte kan få nog av kriminalare, så känns det ändå troligt att vi får se en till säsong. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Bäckström" och om det blir en säsong 4. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL