Åt pizza 29 dagar i rad – nu tävlar Henric Lind i Sveriges Mästerkock 2024

Åt pizza 29 dagar i rad – nu tävlar Henric Lind i Sveriges Mästerkock 2024

  • TV4 Play
Sofie Landgren
17 januari 2024 kl. 08:01

"Såhär går inte att leva"

En av årets tävlande i "Sveriges mästerkock" 2024 i TV4 är den före detta pizzaälskaren och nu mer ICA-handlaren Henric Lind från Margretelund i Lidköping, som brukade ha minst sagt extrema pizzavanor.

Henric Lind tävlar i sveriges mästerkock 2024
Henric Lind. Foto: TV4.

Henric Lind åt pizza i 29 dagar – nu slåss han om titeln årets mästerkock 2024

Det har blivit dags för avsnitt två i den 14:e säsongen av den omåttligt populära mattävlingen Sveriges mästerkockTV4. En av årets deltagare som tar sig vidare till slutkvalet i Gävle är ingen mindre än ICA-handlaren Henric Lind, 50, från Lidköping.

Det var dock inte Henric själv som anmält sig till programmet utan plötsligt en dag damp det in ett mejl i inkorgen från produktionen, och det visade sig att det var frugan som låg bakom allt. 

Henric Lind tävlar i sveriges mästerkock 2024
Henric Lind. Foto: TV4.

Fick ett abrupt uppvaknande när det kommer till matlagning

När Henric kommer in till juryn berättar han att han och frun äger en matbutik tillsammans och får då frågan om det är tack vare den som han fått sitt matintresse.

– Nej, det kommer nog från när jag flyttade hemifrån när jag var 18 och åt pizza 29 dagar i rad och insåg att såhär går det ju inte att leva, och tänkte att jag måste ju laga mat varje dag i hela mitt liv, och lite envist tänkte jag att nej, det ska jag bli bra på! berättar Henric för juryn.

Henric tycker att det är roligast att försöka göra enkla rätter till så goda det bara går, snarare än att försöka göra avancerade fine-dining-rätter, en taktik som verkar fundera. Han bjuder juryn på en japansk kålpannkaka med stekt sidfläsk, chilimajonnäs, sojamajonnäs och wasabimajonnäs, trots juryns negativa inställning till så många olika majonnäser så får Henric ett trefaldigt ja från juryn och tar sig vidare till slutkvalet i Gävle.

Missa inte Henrics matresa i "Sveriges mästerkock" 2024 varje onsdag på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL