Anders Lundins tårar när Robinson-deltagaren öppnar upp sig: “Fan också“

Anders Lundins tårar när Robinson-deltagaren öppnar upp sig: “Fan också“

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
15 maj 2024 kl. 19:05

Känslomässigt i "Robinson"

Under en middag i "Robinson" berättar Olivia Lindegren vilken betydelse Anders Lundin haft för hennes psykiska mående. Då blir programledaren rörd till tårar.

Robinson 2024 drar ihop sig, och deltagarna har nu utstått flera veckors lidande i jakten på att kunna vinna den prestigefyllda statyetten. En av deltagarna som fått slita mest är Olivia Lindegren som haft en svår psykisk resa genom programmet. I kvällens avsnitt berättar hon att hon tidigt höll på att ge vika, men att programledaren Anders Lundin fick henne att orka kämpa vidare.

Anders Lundins tårar när Robinson-deltagaren öppnar upp sig: “Fan också“
Foto: TV4.

Olivia Lindegrens viktiga berättelse om Robinson och Anders Lundin

På middagen som hon fick tillsammans med Alma Skoog, Maureen Asic och Anders Lundin, berättar Olivia Lindegren om utmaningarna hon haft i livet som gjort Robinson till ett eldprov hon var nära att misslyckas med.

– Jag minns att första natten i vårt läger så låg jag vaken hela natten och grät med hög puls, och kände att jag inte kommer klara av det här, berättar Olivia och förklarar varför:

– För sex, sju år sedan jobbade jag på ett ställe där jag hade genomgångar för människor, och en dag var det så stressigt att jag fick en panikångestattack. Från den dagen har jag haft en jäkla lång väg tillbaka att prata framför folk. Det var så illa ett tag att jag inte kunde sitta och äta middag med min familj och prata med dem. Jag har gått år i kbt och hos psykologer, och såg väl hela det här äventyret som mitt slutprov. Nu ska jag bevisa för mig själv och världen att jag kan det här...

– Jag ser alla deltagarna. Vi är väldigt många personer på samma plats och jag blir väldigt liten i den situationen. Jag kommer tillbaka till samma ögonblick som när jag stod där och får en panikångestattack, och känner bara "nej, nej, nej". 

Anders Lundins tårar när Robinson-deltagaren öppnar upp sig: “Fan också“
Foto: TV4.

"Fan också, jag är så jävla känslig"

Olivia förklarar att hennes rädsla under den första tiden i Robinson höll på att få henne att ge upp äventyret. Men att Anders Lundin fick henne på att våga fortsätta på rätt spår.

– Det gjorde att jag tänkte om. Jag hade bestämt mig för att åka hem, men så kommer Anders fram till mig och säger många fina ord. Det var det som vände allting. Hans ord och hans stöd gjorde att jag kände att jag kan stanna en dag till. För varje dag har det varit lättare och lättare. Nu känner jag att jag är tillbaka. 

– Vad fint att du är här. Och bra jobbat. Åh, nu blir jag rörd. Fan också, jag är så jävla känslig, säger Anders Lundin. 

Du följer Olivia Lindegrens resa i "Robinson" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL