Alba August om inspelningen av Så mycket bättre: ”Får ingen sömn och mat”

Alba August om inspelningen av Så mycket bättre: ”Får ingen sömn och mat”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
26 juni 2024 kl. 16:00

Alba August öppnar upp sig om den hårda produktionen

I en ny intervju berättar artisten Alba August om tiden i "Så mycket bättre". Det visar sig att inspelningen inte är riktigt så glamorös som många trott.

Just nu pågår inspelningen av Så mycket bättre 2024 ute på Gotland, där en skara svenska artister ska tolka varandras låtar. Förutom att leverera covers får de även tillfället att berätta närmare om sina liv för tittarna. Hur jobbig kan den här typen av inspelning vara? Alba August, som är en av årets alla artister, avslöjar att det är väldigt intensivt – i den grad att de knappt hinner äta om dagarna.

Alba August om inspelningen av Så mycket bättre: ”Får ingen sömn och mat”

I en intervju med Aftonbladet berättar Alba August, som är van vid att leva i lugn och ro, om hur inspelningen av Så mycket bättre tär på henne. 

– Jag tror att de andra deltagarna ofta ser mig sitta tyst och stirra rakt ut mellan tagningar för att jag måste samla energi, säger hon till Aftonbladet. 

När det kommer till att få i sig näring under inspelningen är det svårt att hinna med, menar Alba som konstaterar att hon mest lever på snacks, mackor och bananer där: 

– Det är jättesena kvällar, men inte på vårt initiativ utan på produktionens. Man får ju ingen sömn och ingen mat. Middagen i går var liksom vid halv elva. 

"TV4 ska få lite smisk"

Alba August verkar lite överrumplad av det hektiska inspelningsschemat. Till Aftonbladet säger hon, om än skämtsamt, att TV4 ska få igen för vad de utsätter gänget för.

– Jag ska skälla på dem lite. Kanske kan få lite bättre gage, nej jag skojar bara. Men de ska få lite smisk. 

Årets upplaga av "Så mycket bättre" har premiär på TV4 och TV4 Play under hösten.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL