Topplistan i Så mycket bättre – här är låtarna med flest streams

Är detta sista säsongen av Så mycket bättre? – programmets framtid ser mörk ut

  • TV4 Play
Sofie Landgren
24 juni 2024 kl. 16:30

Dalande tittarsiffror varvat med tittarkritik

Tittarsiffror för TV4s ”Så mycket bättre” sjunker samtidigt som valet av artister kritiseras. Nu tycks programmets framtid vara osäker trots produktionsbolagets positiva inställning.

Alla ändringar i Så mycket bättre 2024 – artisterna som är säsongens värdar
Foto: TV4.

Är detta sista säsongen av "Så mycket bättre"?

Ett av Sveriges mest uppskattade underhållningsprogram Så mycket bättre har tappat sina glansdagar. Om man jämför med för drygt tio år sedan har programmet i genomsnitt tappat en miljon tittare per avsnitt. Och om man ser till sociala medier och kommentarer på inlägg som rör programmet är en av anledningarna att tittarna tycker att valet av artister blir sämre för varje år. Trots tittarnas missnöje ser TV4 positivt på programmets framtid.

– Några gånger får man ju höra ”Det är alltid samma kändisar med”, så den där kritiken, om det nu är kritik, den får man ju på något sätt se lite mellan fingrarna på. Jag tycker att det är vår uppgift att lyfta fram svensk musik och det som är nytt och försöka vara lite i framkant, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4 till Aftonbladet.

– Vi har ingen panik över det, det är fortfarande ett av våra största underhållningsprogram och ett betydande program också. Musiken lever ju vidare genom olika plattformar, på konserter, på radion och på så sätt är det stort och viktigt. Jag både tror och hoppas att vi får fortsätta, det finns inget snack om annat., säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4 till Aftonbladet.

Vi på Filmtopp är dock säkra på att om Så mycket bättre fortsätter att dala i den fart det gör i dagsläget, så är det osannolikt att TV4 kommer att fortsätta med programmet mycket länge till. Vi får hoppas att de lyckas vinna tillbaka publiken under höstens säsong.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL