Michael Jackson ville göra Harry Potter – nekades av J.K. Rowling

Training Day-regissören gör dramafilm om Michael Jackson

Moa  Andersson
19 januari 2023 kl. 09:01

Teamet bakom "Bohemian Rhapsody" ombord på "Michael"

Antoine Fuqua ska regissera filmen om Michael Jacksons liv, det rapporterar Deadline. Nu inleds jakten på vem som ska spela den avlidne popstjärnan i "Michael".

Training Day-regissören Antoine Fuqua, som senast gjorde Emancipation med Will Smith, är klar för att regissera filmen Michael om den banbrytande artisten Michael Jacksons liv, det rapporterar Deadline. Producenten Grahm King och manusförfattaren John Logan, som tillsammans producerade Bohemian Rhapsody om Queen-sångaren Freddie Mercurys liv, teamar ihop sig för att samarbeta på  biografin. Enligt Deadline ska Michael vara ett stort passionsprojekt för de två, och ett som de länge hoppats på att få förverkliga.

Berättelsen kommer att följa Jackson från barndomen i syskongruppen Jackson 5, till dess att han blir världens mest ikoniska popstjärna och sedan det plötslig slut som kom när han överdoserade på medicin. Enligt källor väljer produktionen att inte undvika stjärnans plastikoperationer eller pedofilanklagelserna mot honom.

Inspelningen av filmen planeras att starta redan under hösten. Det är däremot ännu inte klart vem som ska spela huvudrollen som Michael Jackson.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL