Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer: Yuku och fjällets blomma – visas gratis på bio för barn

Trailer: Yuku och fjällets blomma – visas gratis på bio för barn

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 november 2022

Släpps som en del av ett varmt initiativ

Den 16 december är det biopremiär för filmen "Yuku och fjällets blomma". Under premiärhelgen och julhelgen är den gratis för alla barn att se.

Lagom till julen släpps den nya barnfilmen Yuku och fjällets blomma. Som en del av initiativet ALLA Barn, där ekonomisk utsatthet och barnfattigdom uppmärksammas, bjuder filmdistributören Smorgasbord Picture House på visningen för de små. 

Filmen handlar om den lilla musen Yuku, som med ett stort mod och ett stort hjärta beger sig ensam ut i världen. På sin färd möter hon snart andra djur som både skrämmer och hjälper henne, och som påminner om varför just en ukulele är bra att ta med på äventyr. Bland de svenska rösterna hör vi Kodjo Akolor, Leif Andrée, Clara Henry, Fredrik Lindström, Vanna Rosenberg och David Sundin.

Yuku och fjällets blomma – gratis på bio för barnen

Tusentals barn lever i ekonomisk utsatthet i Sverige idag. Höjda matkostnader, rusande el- och drivmedelspriser, ökade räntekostnader och inflation slår hårt mot många hushåll den här hösten. Tusentals små axlar tyngs av ovisshet och maktlöshet inför en orolig framtid.

För att ge alla barn, oavsett ekonomiska förutsättningar, ökad möjlighet till kulturupplevelser och filmmagi under årets mörkaste månad visas Yuku och fjällets blomma gratis för barn hela premiärhelgen (16-18 december) och julhelgen (23-25 december).

– När dagarna är som kortast och kyligast söker vi ljus, värme och gemenskap. I år behövs kanske det ljuset, den värmen och den gemenskapen som mest. Kan vi genom det här initiativet skänka magi och stämning så har vi varit trogna filmen och kulturens kraft. Och förhoppningsvis skapat reflektion kring en ekonomisk ojämlikhet som vi alla måste arbeta emot, säger distributören SPH Film i ett uttalande.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL