Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Häxorna.

Trailer släppt till filmen av Roald Dahls "Häxorna"

David Lindahl | Nyhet
03 oktober 2020
David Lindahl | Nyhet
03 oktober 2020

Den populära barnboken "Häxorna" blir film.

Nu har den första trailern släppts till den nya filmatiseringen av Roald Dahls barnbok "Häxorna".

Den brittiske författaren Roald Dahl är en av de mest populära barnboksförfattare i vår tid. Han står bakom succéer som Kalle och chokladfabriken, James och jättepersikan, Den fantastiska räven, Jojjes ljuvliga medicin och såklart Häxorna. De flesta av hans böcker har blivit film minst en gång och nu är det dags för Häxorna.

Storregissören Robert Zemeckis har under den senaste tiden arbetat på filmatiseringen av Häxorna med Anne Hathaway och Octavia Spencer i stora roller. Och nu har den första trailern släppts..

"Häxorna" handlar om en pojke och hans mamma som under 60-talet bor på ett hotell i den amerikanska delstaten Alabama. Där snubblar pojken över en häxkonferens och upptäcker snart att de inte är vänligt sinnade. Dessutom har de en ondskefull plan för att göra sig av med barn en gång för alla.

Roald Dahls böcker har filmatiserats flera gånger och senast var det SVJ - Stora vänlige jätten som Steven Spielberg gjorde film av. Häxorna blev film senast 1990 med Angelica Houston i huvudrollen.

"Häxorna" har streamingpremiär på HBO Max den 22 oktober i USA. Spana in den nya trailern här nedan.

NÄSTA ARTIKEL