"Toppen" med Robert Gustafsson – Amazons första svenska serie

"Toppen" med Robert Gustafsson – Amazons första svenska serie

Filmtopp
18 maj 2022 kl. 11:05

Premiär i höst

Nya serien Toppen är en rapp politisk satir-serie om den överambitiösa pressekreteraren Lisa som försöker få sin fåfänga och självupptagna chef Roxanne att bli Sveriges nya statsminister.

I serien Toppen får vi följa ett valår i Sverige med det styrande socialistiska partiet, Demokratiska Samlingspartiet (DSP), som brottas med sviktande väljarstöd i opinionen. De kämpar hårt för att behålla makten samtidigt som det bara är sex månader kvar till valdagen.

Den ambitiösa pressekreteraren Lisa jobbar för Välfärdsdepartementet, ett slappt populistiskt initiativ från regeringen och hela riksdagen för att visa att de faktiskt "bryr sig om välfärden". Lisa brottas dagligen med att få den egenkära ministern Roxanne att prestera på topp och hålla henne leendes för kamerorna. Som en blixt från halvklar himmel får de en omöjlig förfrågan från partiets spin doctor – den hårdhudade valgeneralen Kaminsky. Roxanne ska bli frontfiguren i årets val.

I serien ser vi bland annat Sissela Benn, Klara Hodell Risberg, Daniel Hallberg och Robert Gustafsson. Sara Haag regisserar. 

– Vi är väldigt förväntansfulla över att kunna introducera berättelser som vi vet att den svenska publiken kommer att engagera sig i och det här är bara början för oss,” säger Karin Lindström, head of Originals Nordic, Amazon Studios.

Då har nya serien Toppen premiär

Den första svenska Amazon Original-serien Toppen har börjat filmas i Stockholm. Den politiska satir-serien består av 6 avsnitt på 30 minuter styck och kommer att lanseras på streamingtjänsten i Norden och 240 länder världen över, senare i år.

Toppen är producerad av Amazon Studios och FLX och har premiär under hösten 2022. 

Mer läsning

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL