Tom Hanks säger sitt om nästa James Bond: Hade gett honom rätten att döda

Tom Hanks säger sitt om nästa James Bond: "Hade gett honom rätten att döda"

Filmtopp
18 maj 2023 kl. 12:05

Det här är nästa James Bond om Tom Hanks får bestämma...

Rollen som James Bond är utan tvekan en av filmvärldens mest omtalade. I generationer har stafettpinnen vandrat från den ena stora skådespelaren till den andra. Den senaste med utfärdad rätt att döda i filmuniversumet baserat på Ian Flemings verk var Daniel Craig. Med No Time to Die (2021) tackar han till sist för sig som agent 007, efter att ha spelat rollen sedan Casino Royale (2006).

De senaste åren har det spekulerats flitigt i vem som kan tänkas bli nästa James Bond. Kvinnor som män i alla åldrar har lyfts fram som potentiella kandidater och oddsmakarna där ute har kunnat håva in pengar när entusiaster satsat pengar på sina favoriter. Inom filmbranschens alla grenar känns det som om personer har en åsikt om vem som ska spela rollen härnäst. Alla verkar vilja säga sitt – till och med självaste Tom Hanks.

Tom Hanks säger sitt om nästa James Bond: "Hade gett honom rätten att döda"
Foto: Netflix.

Tom Hanks säger sitt om nästa James Bond: "Jag hade gett honom rätten att döda"

Härom veckan lanserade Tom Hanks sin första roman, The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece, som till stora delar är inspirerad av Hanks egen karriär. I samband med lanseringen av boken, intervjuades Tom Hanks av BBC. Något som kom på tal var vem Hanks tycker ska få rollen som James Bond efter Daniel Craig – och storstjärnan har en självklar kandidat i åtanke.

– Så här är det, James Bond har rätten att döda. Jag hade utfärdat den rätten till Idris Elba bara baserat på det arbete jag har sett honom göra, förklarar Hanks i intervjun.

Trots Tom Hanks tydliga önskemål får han vara beredd på besvikelse. Idris Elba har visserligen varit en av favoriterna till rollen under lång tid, men tidigare i år kastade skådespelaren mer eller mindre in handduken. När han intervjuades om Luther: The Fallen Sun (2023) för sa Elba: 

– Många pratar om en annan karaktär, som börjar med "J" och slutar på "B", men jag kommer inte vara den karaktären. Jag kommer att vara John Luther, det är vem jag är.

Vem som i slutändan kommer att få äran att spela rollen återstår att se. Bland de nuvarande favoriterna återfinns namn som Aaron Taylor-Johnson, Henry Cavill, Richard Madden, Regé-Jean Page, James Norton och Douglas Booth m.fl.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL