Vem blir nya James Bond? Här är de hetaste kandidaterna

Vem blir nya James Bond? Här är de hetaste kandidaterna

Sofie Landgren
13 december 2022 kl. 16:12

Favoriterna Idris Elba och Tom Hardy ute ur spelet – så här ser det ut

Ända sedan Daniel Craig meddelade att han inte längre kommer att spela ikoniska rollen som James Bond har fansen försökt lista ut vem som blir nästa agent 007. Den nya skådespelaren kommer att tillkännages i mars, och här är de senaste kandidaterna.

Sedan Daniel Craig först meddelade att han inte längre skulle spela James Bond har det gått massor av rykten om vem som ska ersätta honom. Så, vem blir den nya James Bond? Bond-fans över hela världen blev chockade när det tillkännagavs av 007-filmproducenten Michael G. Wilson att den nya Bond kommer att bli en "30-something", vilket betyder att vi kan förvänta oss en något yngre skådespelare. Med den vetskapen betyder det att de båda heta favoriterna Idris Elba och Tom Hardy är ute ur spelet.

Daniel Craig i "No Time to Die". Foto: MGM.

En av skådespelarna som är högst trolig till att få ta över äran att spela James Bond är ingen mindre än Aaron Taylor-Johnson. Aaron toppade bettinglistorna efter att det avslöjats att den brittiske skådespelaren varit och spelat in en "topphemlig scen" redan i mars på Pinewood Studios, Berkshire. Det är ännu inte bekräftat vilken roll detta var för, men ryktet går om att det kan vara för just rollen som agent 007.

Brian Tyree Henry och Aaron Taylor-Johnson i "Bullet Train". Foto: Sony Pictures.

Det är inte första gången som 32-åringen i sådana fall dyker upp på vita duken. Vi har tidigare fått se honom i bland annat Bullet Train och som Pietro Maximoff i Marvelfilmen Avengers: Age of Ultron. Han är också mycket känd för att ha spelat huvudrollen i Kick-Ass-filmerna, och Tenet.  

Näst på tur bland de hetaste kandidaterna till att kamma hem rollen är Henry Cavill. Han fick en internationell stjärnstatus som Superman – men kan han bli nästa James Bond? Han har utseendet för det, och skulle i vart fall kunna kliva in i rollen med lätthet.

Henry Cavill i "Man of Steel". Foto: Warner Bros.

Cavill började sin karriär vid 20 års ålder, med huvudrollen i filmatiseringarna av Greven av Monte Cristo (2002) och I Capture the Castle (2003). Cavill dök senare upp i TV-programmen The Inspector Lynley Mysteries, Midsomer Murders och The Tudors, innan han begav sig till Hollywood. Det var där han fick rollen som Superman i Man of Steel. Henry föddes 1983, och har bara ett år kvar till 40, vilket gör att han fortfarande är med och tävlar om att bli nästa James Bond.

Rege-Jean Page i "The Gray Man". Foto: Netflix.

Som nummer tre på listan har vi Rege-Jean Page. Ända sedan hans medverkan i Netflix populära serie Familjen Bridgerton (2020) har han tippats till en av favoriterna i spekulationerna om vem som tar över rollen. TV- och filmstjärnans förhoppningar om att få rollen som Bond steg i höjden efter hans roll i thrillern The Grey Man, tillsammans med Bondbruden Ana de Armas. Eftersom han dessutom är född 1988 passar han definitivt in i kategorin "30-something".

Nummer fyra på listan är ingen mindre än Richard Madden. Richard har varit en het favorit att ersätta Daniel Craig som James Bond ända sedan han spelade rollen som en flyktig ex-soldat i BBC:s serie Bodyguard (2018). 

Richard Madden i "Bodyguard" (2018). Foto: Netflix.

Madden har inte gjort det till någon hemlighet att han skulle bli glad över att efterträda Daniel Craig i den eftertraktade rollen. Han har tidigare sagt till Mail on Sunday att det skulle vara en riktigt bra idé att låta honom få göra James Bond. Skådespelaren slog igenom i Game of Thrones och bytte sedan ut den lilla skärmen mot den vita duken när han spelade Prince Charming i Disneys Berättelsen om Askungen (2015).

På femte plats som trolig person till att axla rollen som Bond har vi skådespelaren James Norton. Han blev främst känd för rollen som Sidney Chambers i serien Grantchester.

James Norton i "Grantchester". Foto: Banijay.

Norton har dock tidigare sagt till folk att inte satsa på honom då han själv starkt tvivlar på att han skulle få rollen. Men med sin grundliga Cambridge-utbildning så står James väl till pass för att ta sig an rollen som den välartikulerade agenten. 

Sist men inte minst på listan för sannolika herrar att ta över rollen som James Bond är ingen mindre än Douglas Booth. Han fyllde 30 i år, och gör honom därför till en lämplig kandidat.

 Douglas Booth och Elle Fanning i "Mary Shelley" (2017). Foto: BBC.

Efter Douglas porträtterade av rollen som Boy George i BBC:s serie Worried About the Boy (2010) tog hans karriär fart och fick roller i bland annat BBC:s Great Expectations och Christopher and His Kind (2011). Senast fick vi se honom spela huvudrollen i Netflix-serien The Dirt (2019).

Vem som faktiskt kammar hem den stora äran att ta över rollen som James Bond får vi vänta med till mars, men en sak som är säker är att Filmtopp håller dig uppdaterad. 

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL