Trailerpremiär: Idris Elba tillbaka i Luther: The Fallen Sun

Idris Elba bekräftar: "Kommer inte vara James Bond"

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 18 maj 2023 kl. 15:29 | Publicerad 15 februari 2023 kl. 10:50

En av favoriterna kastar in handduken

Under flera års tid har Idris Elba varit ett namn som tippats ta över rollen som James Bond efter Daniel Craig. Sedan en tid tillbaka har favoritskapet flyttat över till yngre förmågor och nu ser Elba ut att ha suddat ut sin namn från listan av alternativ helt och hållet.

Det har inte varit hugget i sten, men sedan förra året har vi vetat att Idris Elba, 50, med all sannolikhet inte kommer att bli nästa James Bond. En av franchisens producenter, Michael G. Wilson, meddelade nämligen att deras nya agent 007 kommer att vara någon i 30-årsåldern, vilket mer eller mindre eliminerade tunga namn som Elba och Tom Hardy, 45, ur diskussionen. Istället är det namn som Aaron Taylor-Johnson, 32, och Henry Cavill, 39, som seglat upp som huvudsakliga favoriter.

Trots detta har ryktena om att Idris Elba skulle kunna tilldelas rollen fortgått, men den brittiske stjärnskådespelaren ser nu ut att ha slagit ned den sista spiken i kistan genom att offentligt säga att rollen inte är något för honom.

Idris Elba bekräftar: "Kommer inte vara James Bond"
Idris Elba i Luther: The Fallen Sun. Foto: Netflix.

Idris Elba bekräftar: "Kommer inte vara James Bond"

Idris Elba är aktuell med Luther: The Fallen Sun som har premiär på Netflix om en månad. På plats i Dubai pratade skådespelaren i går med pressen om Luther-serien och den kommande filmen som nästa del av franchisen. I samband med att han marknadsförde The Fallen Sun passade Elba dessutom på att, en gång för alla, ta sig själv ur James Bond-diskussionen.

Elba adresserar dock inte att han sedan länge är förbi 30-årsåldern, utan får det snarare att framstå som om det är en roll han inte är intresserad av:

– Många pratar om en annan karaktär, som börjar med "J" och slutar på "B", men jag kommer inte vara den karaktären. Jag kommer att vara John Luther, det är vem jag är, ska Idris Elba ha sagt, enligt AP.

Idris Elba var på plats i Dubai för World Government Summit.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL