Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tom Hanks, Forrest Gump, Eric Roth, Here

Tom Hanks gör serietidningsfilm

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
22 februari 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
22 februari 2022

Hanks återförenas med Forrest Gump-gänget.

Tom Hanks rapporteras slå sig ihop med Eric Roth och Robert Zemeckis, som han arbetade med under "Forrest Gump", för att göra en serietidningsadaption av Richard McGuires "Here".

Det är Deadline som rapporterar att Tom Hanks har slagit sig samman med regissören Robert Zemeckis och manusförfattaren Eric Roth för att skådespela i en filmadaption av serieromanen Here, skriven av Richard McGuire.

Hanks har tidigare arbetat med Zemeckis och Roth när de gjorde Forrest Gump (1994) tillsammans. Den gången ledde samarbetet som bekant till en enorm succé som bl.a. resulterade i Oscarsstatyetter för samtliga av dem. Att den framgångsrika trion återförenas gör det därför föga förvånande att Deadline rapporterar att flera streamingtjänster och filmstudior försöker bli delaktiga i projektet.

Den grafiska roman som Hanks, Zemeckis och Roth ska adaptera är Here, en serie som ursprungligen trycktes i sex sidor i antologitidningen Raw, 1989. Till 2014 hade författaren McGuire expanderat serien till en serieroman på 300 sidor.

Handlingen i serieromanen utspelar huvudsakligen i ett och samma rum, under ett stort tidsspann som sträcker sig från dåtid till framtid, där vi får följa de många olika människor som har bott där över åren.

Hanks har den senaste tiden varit aktuell med projekt som Finch på Apple TV+ och serien 1883 på Paramount+. Senare i år är han dessutom aktuell med filmerna Elvis, Pinocchio, Astroid City och A Man Called Otto. Zemeckis regisserade senast Roald Dahls Häxorna, men är också regissör för samma Pinocchio-projekt där Hanks skådespelar. Roth har de senaste åren skrivit manus till Dune och A Star Is Born och är senare i år aktuell som manusförfattare för Martin Scorseses Killers of the Flower Moon.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL