Tom Hanks drömmer om att få göra en Bondfilm

Tom Hanks drömmer om att få göra en Bondfilm

Ivar Sandberg
25 april 2024 kl. 18:04

Men det är inte huvudrollen han vill ha

Tom Hanks känd från filmer som "Cast Away" och "Forrest Gump" har sedan barnsben varit ett fan av James Bond. Det finns en karaktär i franchisen han skulle vilja ta sig an, men det är inte rollen som Agent 007 – där ser han hellre någon annan.

Tom Hanks har genom sitt liv varit ett väldigt stort fan av James Bond. Genom åren har han bland annat berättat hur han gick och såg You Only Live Twice (1967) sju gånger som barn och förklarar att det var den bästa filmen han någonsin hade sett vid det laget.

Det har dock aldrig blivit medverkan i någon James Bond-film för Hanks del, men det låter som om han hade varit öppen för det – åtminstone om han fick ta sig an en specifik roll i franchisen.

Tom Hanks i "A Man Called Otto". Foto: SF Studios.

Om inte Bond, vem?

I en äldre intervju med BBC avslöjar Tom Hanks att han inte har något intresse av att spela karaktären Bond, men erkänner att det finns en annan roll som lockar. 

Det är rollen som Felix Leiter han menar hade passat honom mycket bättre. Felix Leiter är en karaktär ur Bond-serien som är som en amerikansk motpart till Agent 007 och även en av hans bästa vänner.

– Jag hade velat vara den första bra Felix Leiter. Jag har aldrig sett en riktigt bra Felix, säger Hanks i intervjun.

Det ska dock säga att sedan det uttalandet har rollen spelats av den hyllade skådespelaren Jeffrey Wright, så det kan mycket väl vara så att Hanks anser möjligheten vara den första "riktigt bra" Felix Leiter redan har gått förlorad.

Idris Elba
Idris Elba i "Luther: The Fallen Sun". Foto: Netflix.

Hanks tycker Idris Elba ska vara Bond

Förra året uttalade sig Tom Hanks i debatten om vem som borde ta över som Bond efter att Daniel Craig nu lämnat rollen. Hanks är bestämd i att han tycker att Idris Elba borde vara nästa Bond. Idris Elba har spelat i flertal filmer och serier, bland annat spelar han Heimdall i Marvel-filmerna, Macavity från Cats (2019), John Luther från Luther-franchisen. Han är även huvudrollen i den kommande serien Knuckles (2024), en spinoff till de senaste årens Sonic-filmer. 

Idris Elba själv har dock varit tydlig med att han inte har något intresse av att spela James Bond.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL