Därför gör Tom Cruise alla galna stunts själv i Mission: Impossible-filmerna

Tom Cruise vägrar ge upp drömmen om rymdfilmen: "Vi jobbar på det"

Emil Oscar Rasmussen
24 juli 2023 kl. 12:07

Cruise planerar fortfarande rymdpromenad

Tom Cruise har länge haft ögonen på att spela in en film i rymden, och den drömmen lever fortfarande i allra högsta grad. I samband med New York-premiären av "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" berättade Cruise att de "har jobbat flitigt på den".

I flera år har det rapporterats att Tom Cruise vill spela in en film i rymden. Därefter har projektet tagit små försiktiga steg mot att bli verklighet, utan att materialisera sig full ut. Den senaste tiden har statusen för projektet – som har Edge of Tomorrow-regissören Doug Liman ankuten till sig och Universal Pictures i ryggen för produktionen – varit oviss, men under New York-premiären av Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One fick vi en uppdatering av Tom Cruise själv.

Tom Cruise befann sig på plats med filmens regissör, Christopher McQuarrie, som dessutom står listad som en av manusförfattarna till den kommande rymdfilmen, tillsammans med Liman och Cruise.

Tom Cruise vägrar ge upp drömmen om rymdfilmen: "Vi jobbar på det"
Tom Cruise ber oss att ta det lugnt – han har inte gett upp rymden. Foto: Paramount Pictures.

Tom Cruise vägrar ge upp drömmen om rymdfilmen: "Vi jobbar på det"

Även den amerikanska nöjestidningen Variety var på plats i New York och passade då på att fråga om den kommande, än så länge titellösa rymdfilmen, som de rapporterar har en budget på 200 miljoner USD. Enligt Tom Cruise lever hoppet om den omtalade filmen fortfarande i allra högsta grad.

– Vi har jobbat flitigt på den och vi får se vart det tar vägen, säger Cruise till Variety.

Tidigare har vi rapporterat att Tom Cruise och produktionen samarbetar med NASA och Elon Musks SpaceX för att göra verklighet av rymdinspelningen. Skulle filmen bli verklighet är tanken att Tom Cruise – känd för att göra sina egna stunt – ska bli den första civilisten att utföra en rymdpromenad.

Det lär dock dröja ett tag innan Tom Cruise får chansen att bege sig ut i rymden, då Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two ska spelas in först. Enligt McQuarrie inleds det arbetet så fort deras pågående pressturné avslutas.

"Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" visas just nu på bio.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL