Tips: Missa inte Woody Harrelson och Laura Linney i Suncoast – nu på Disney+

Tips: Missa inte Woody Harrelson och Laura Linney i Suncoast – nu på Disney+

Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad kl. 10:02 | Publicerad 09 februari 2024 kl. 10:02
ANNONS
ANNONS

En film om sorg, förändringar och självupptäckt – en ärlig semibiografi

Följ med på en gripande resa till varma Florida, där en ung kvinna kämpar med sin brors svåra sjukdom och upptäcker sanningar om sig själv. "Suncoast" finns nu att streama på Disney+.

Dramat Suncoast (2024) har premiär på Disney+ i dag. Filmen skrevs och regisserades av Laura Chinn, känd för sitt arbete på TV-serien Florida Girls (2019). Detta är hennes långfilmsdebut, som delvis är självbiografisk och baserad på hennes egna upplevelser från början av 2000-talet. 

Filmen reder ut etiken kring döden och familjens relationer. Laura Linney (Kristine) och Nico Parker (Doris) gör starka insatser som mor och dotter i denna semi-självbiografiska debut av Laura Chinn. Filmen, som utspelar sig i Clearwater, Florida, under 2005, belyser den gripande historien om en ung kvinna som kämpar med sin brors obotliga sjukdom.

Woody Harrelson (Paul Warren) gör också ett minnesvärt framträdande som en vänskaplig främling. 

Foto: Disney+

 Disney+ premiär på Suncoast – vacker sorgeskildring

Suncoast har fått ett blandat mottagande av kritiker, men ett överlag utmärkt mottagande från publiken. Med ett Rotten Tomatoes-betyg på 65% baserat på 40 recensioner, hyllas den för sin skildring av sorg och självupptäckt. Trots vissa klichéer i coming-of-age-genren så lyfts filmen fram för sin charmiga skådisensemble och lättsamma ton.

Filmen fångar skörheten i mänskliga relationer och den oväntade kraften i gemenskap under svåra tider. Teman som sorg, etik kring döende, familjerelationer, ungdomens börda och vänskapens kraft är alla presenterade i filmen. 

Ta chansen och se denna tankeväckande film på Disney+ den 9 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL