Världens bästa film enligt Woody Harrelson

Bästa filmen enligt Woody Harrelson

Filmtopp
01 maj 2023 kl. 20:05

Har du sett stjärnans favorit?

I en intervju delar Woody Harrelson, som nu är aktuell med den nya HBO-serien "White House Plumbers", med sig av vilken som är hans största favoritfilm.

I dag är det premiär för den nya biografiska dramserien White House Plumbers HBO Max. I den ser vi Woody Harrelson spela E. Howard Hunt, en hemlig agent som var högst involverad i att Watergateaffären uppdagades, vilket ledde till Nixons avgång som president över USA. I samband med att skådespelaren är i ropet på nytt ser vi en tidigare intervju han gjorde med Rotten Tomatoes segla tillbaka upp till ytan. I den avslöjar han sina favoritfilmer, där en sticker ut lite extra.

Bästa filmen enligt Woody Harrelson
Woody Harrelson och Justin Theroux i "White House Plumbers". Foto: HBO Max.

Woody Harrelsons största favoritfilm

Med filmer som Kingpin, Natural Born Killers, No Country For Old Men, Hunger Games-serien och Star Wars har den hårt arbetande skådespelaren Woody Harrelson medverkat i många enormt uppskattade produktioner. Han har säkerligen varit stjärnan i mångas favoritfilmer genom åren – men vilken film håller han själv närmast hjärtat? I sin intervju med Rotten Tomatoes avslöjar han den allra största favoriten. Det rör sig om ingen mindre än dramat Rebell i bojor (Cool Hand Luke) från 1967. 

– Den har varit min favorit ett bra tag. Jag bara älskar den filmen, säger Woody Harrelson.

I den unisont hyllade klassikern ser vi Paul Newman spela sydstatsbon Luke, en kylig man som döms till två års fängelse men som vägrar att anpassa sig. Filmen blev nominerad till fyra Oscars, bland annat för bästa manliga huvudroll. Newmans kollega George Kennedy vann Oscarn för bästa biroll för sin roll som medfången Dragline.

Här streamar du Rebell i bojor

I samma intervju pekar Woody Harrelson ut ytterligare några filmer han håller nära hjärtat: 

  • Mandomsprovet (1967)
  • Harold and Maude (1971)
  • Gökboet (1975)
  • The Lives of Others (2006)

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL