Therese Tang lämnar Robinson självmant – konfronterar ovännerna

Therese Tang lämnar Robinson självmant – konfronterar ovännerna

Axel Diedrichs
Uppdaterad 04 november 2023 kl. 11:23 | Publicerad 01 november 2023 kl. 20:00

"Robinson handlar inte om snack, pakter och skit"

Kalmarbon Therese Tang är ute ur "Robinson" 2023 efter att ha lämnat självmant. Hon pekar då ut de tre personer som hon tycker varit knepiga mot henne.

Tiden som deltagareRobinson hösten 2023 har varit en omtumlande sådan för 41-åriga Therese Tang. Hon har behövt flytta från Lag Nord till Lag Syd för att senare röstas ut till Gränslandet. Där har hon lyckats kriga sig tillbaka, men återföreningen med sitt ursprungliga lag har inte varit någon lyckad sådan. Efter många om och men kan vi konstatera att Therese Tang är ute ur Robinson. Hon lämnar på eget bevåg, detta trots att hon har en immunitet som hade säkrat hennes medverkan i programmet ett tag till.

Therese Tang lämnar Robinson självmant – konfronterar ovännerna
Therese Tang är ute ur Robinson 2023. Foto: TV4.

Therese Tang lämnar Robinson självmant – konfronterar ovännerna

När Lag Nord-gänget sitter samlat för att diskutera torsdagens tävling blir de abrupt avbrutna av Therese som kliver fram och berättar för dem att hon lämnar Robinson.

– Jag har bestämt mig och jag kommer lämna i dag. Jag känner att jag inte kommer ur mitt låga humör. Jag känner även att det är tre stycken här som det inte klickar med, och att hur man än vrider och vänder på det så blir man missförstådd, misstolkad eller hörd på fel vis. 

När Els-Marie Enbuske frågar Therese vilka tre hon menar att det inte går att nå fram till svarar hon:

– Det är ju du, Ken [Gacamugani] och Karro [Tilander]. Det är er jag känner mig missförstådd ifrån. Jag känner att det inte är värt det när man mår dåligt själv. Det finns viktigare saker att bry sig om isåfall. 

– Jag har varit med på alla platser och träffat alla människor och det finns bara en solklar Robinson för mig, och det är Johan [Gärtner]. Han kan koka soppa på en spik, säger hon och ger honom sin immunitet. 

– Robinson handlar inte om snack, pakter och skit, whatever. Det handlar om överlevnad och visa att man kan det här, och det kan du. Nu ska du ta hem det här, säger Therese till Johan.

Efteråt är Els-Marie Enbuske inte allt för berörd av Thereses utläggning om hur hon inte trivts i gruppen:

– Thereses hyllning till Johan känns som klassisk härskarteknik, att hon lyfter honom för att trycka ned oss andra. Den var lite billigt gjord. Däremot håller jag med om Johans förträfflighet, säger Els-Marie Enbuske till tittarna och fortsätter:

– Hon var väldigt tydlig med att peka ut tre bödlar. Det är jag, Ken och Karro som är anledningen till att hon vill lämna.

Avslutningsvis konstaterar Els-Marie att det är oerhört barnsligt och taskigt gjort av Therese.

Bråket mellan Therese och hennes Lag Nord-medlemmar har lett till mycket diskussion på sociala medier. Inte minst har många riktat kritik mot TV4 och Robinson för att tillåta vuxenmobbning.

Therese Tang lämnar Robinson självmant – konfronterar ovännerna
Skärmdump via Thereses instagram.

Hälsningen till barnen

Efter att Therese hade valt att lämna Robinson var hon snabb på att skicka ett meddelande till hennes barn från hotellrummet. I en story på Instagram från tidigare i dag säger hon följande:

– Hej, hej. Nu är mamma ute. Jag har valt att lämna själv. Jag har saknat ihjäl mig efter er. Gud vad jag längtar efter er och bara vill komma hem. Jag har så mycket att berätta, bra som dåligt. Men jag har mått riktigt skit senaste dagarna, så valde i dag att lämna. Jag pallade inte mer.

Vi på Filmtopp önskar Therese Tang all lycka i framtiden. Du följer "Robinson" hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL