Deltagarna för Örådsduellerna i Robinson

Therese Tang och Pelle Lilja tillbaka i Robinson

  • TV4 Play
Uppdaterad 01 november 2023 kl. 19:11 | Publicerad 26 oktober 2023 kl. 21:10

Gränsländarna kämpar för att få återvända till Robinson

Örådsduellanterna får chansen att välja ut någon annan att ta deras plats i tävlingen innan kvällens Örådsdueller. Under duellerna måste "gränsländarna" kämpa för en plats tillbaka till "Robinson" och de ordinarie deltagarna måste kämpa för sin plats att få stanna.

Det är dags för den sista tävlingen inför kvällens Örådsdueller. Men till de nuvarande duellanternas överraskning kommer dagens tävling med en twist. Den som vinner kommer att slippa vara duellant och väljer istället en ersättare från gårdagens förlorarlag, Lag Nord. De deltagare som ska tävla om denna enastående chans är Lag Syds Sara Mölldal och Lag Nords Pernilla Hägglund, Ken Gacamugani och Franz Mateo som frivilligt blev duellant.

Balanstävlingen avgör vilka som duellerar

Tävlingen går ut på att balansera ena foten på en viktbräda så att en kruka på andra änden inte faller. Pernilla, som har en bakgrund i gymnastik, känner sig säker på tävlingen. Men när hon får kramp under foten efter en tid tappar hon greppet och blir den andra att åka ut efter Franz. Det står då mellan Sara och Ken som lyckas balansera ytterligare en tid tills dess att även Saras kruka faller vilket gör Ken till vinnare. Ken behöver därför inte genomgå duellerna och väljer istället Magnus Kannerbro från sitt eget Lag Nord att duellera.

Ken räddar sig själv från Örådsduellerna i Robinson
Kens balanssinne räddade honom från Örådsduellerna. Foto: TV4

Gränsländarna anländer

Det blir alltså Pernilla, Sara, Franz och Magnus som anländer till Örådet för att duellera mot fyra "gränsländare". De ska duellera parvis i en eldkamp och varje person som förlorar sin kamp måste lämna Robinson. De gränsländare som anländer är tidigare Lag Nords Daniela Maniscalchi samt Therese Tang och Emilia Persson med Pelle Lilja. De har alla deltagit i Robinson tidigare förutom Emilia som känner sig extra peppad på att vinna. Gränsländarna får välja sina motståndare och gör det i ordningen de har tävlat om innan.

Deltagarna i Örådsduellerna
Gränsländarna och Robinson deltagarna samlas för Örådsduellerna. Foto: TV4.

Deras chans att börja äventyret

Uppställningen blir följande; Emilia mot Pernilla, Daniella mot Magnus, Therese mot Franz och slutligen Pelle mot Sara. Gränsländarna hade fått höra från Therese att Lag Nord inte hade ett tändstål och borde därför ha mindre erfarenhet med att göra upp eld med ett. Emilia känner sig därför säker på sitt val av Pernilla och trots att det tar ett tag får hon snart upp en eld. Den brinner igenom snöret vilket gör att hon vinner och är officiellt inne i Robinson. För Daniella går det snabbare att göra upp eld och hon vinner innan Magnus ens får upp en gnista. Therese är också förvånansvärt snabb och gör upp en eld som leder henne till vinst och en plats tillbaka till Lag Nord. Pelle följer vad hans gränsländarkompanjoner har gjort och får upp en eld innan Sara som blir tvungen att lämna Robinson.

Samtliga gränsländare vinner en plats i Robinson
Gränsländarna har vunnit sig tillbaka in till Robinson. Foto: TV4.

Det slutar med att bara gränsländarna står kvar. Daniela, Therese, Emilia och Pelle har alla vunnit en plats tillbaka till Robinson. Therese och Daniella återvänder till Lag Nord och tar med sig Emilia som sätter foten på Robinson för första gången. Pelle blir en del av Lag Syd vilket han var i sin första omgång av Robinson. Men det är inte över för förlorarna. Sara, Ken, Franz och Pernilla ska nu tillsammans öppna upp det nya Gränslandet och förhoppningsvis få en chans tillbaka till Robinson därifrån. 

Hur det går för gränsländarna i sina nya lag följer du i “Robinson” på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL