Recension: The Equalizer 3 (2023)

The Equalizer 3 gör biosuccé – håvar in hundratals miljoner

Eric Diedrichs
03 september 2023 kl. 13:00

Stark premiär för actionrökaren

"The Equalizer 3" är långt ifrån någon kritikerfavorit, men publiken vallfärdar till biograferna. Det ser ut att bli hundratals miljoner i intäkter – redan under öppningshelgen.

Antoine Fuqua och Denzel Washington har återförenats för en tredje gång, och nu för att avsluta historien om actionhjälten Robert McCall. Även om filmen har fått ett svalt kritikermottagande – även här på Filmtopp där den fick 2 av 5 i betyg – har åtminstone den amerikanska publiken vallfärdat till biograferna.

Under fredagspremiären såldes det biobiljetter för 13,1 miljoner dollar (144 miljoner svenska kronor) enligt Box Office Mojo, och framgångståget ser ut att tuffa på obehindrat framåt.

The Equalizer 3 gör biosuccé – håvar in hundratals miljoner

The Hollywood Reporter delar nu med sig av den fortsatta prognosen för The Equalizer 3  och skriver att vi kan förvänta oss intäkter på 35 miljoner dollar under premiärhelgen. I svenska kronor blir det hissnande 386 miljoner.

Sett till att filmen har en estimerad budget på 70 miljoner dollar, innebär detta att man redan efter tre dagar har fått tillbaka halva produktionskostnaden.

Fredagen den 31 augusti markerade också en stark avslutning på årets biosommar. Enligt THR har amerikanska box office legat på 4 miljarder dollar de senaste 18 veckorna, vilket är en ökning med 16,3 procent jämfört med fjolårets sommarperiod.

Filmtopp fortsätter att hålla dig uppdaterad om hur det går på biomarknaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL