Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Streama Rocky (1976)

Sylvester Stallone fightas för Rocky-rättigheterna

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 juli 2022

Uttrycker stor frustration på sociala medier

Trots att filmsuccén på många sätt var hans förtjänst, menar Sylvester Stallone att han inte har något ägandeskap av "Rocky"- och "Creed"-filmerna.

Med Rocky (1976) blev Sylvester Stallone en av Hollywoods stora namn, från att tidigare ha fått hanka sig fram i diverse biroller. Filmen, som skrevs av Stallone själv, fick ta emot tre stycken Oscars och han Stallone nominerades för sin ikoniska skådespelarinsats samt sitt manus.

Trots detta, och trots att filmen ynglat av sig i en uppsjö uppföljare, menar Stallone att han inte har fått ta del av Rocky-franchisens rättigheter. I en intervju med Variety från 2019 berättade han att han hade "noll ägandeskap av Rocky" . Han fortsatte sedan och sade "varje ord, varje stavelse, varje grammatiskt fel, allt var mitt fel. Det var chockande att det aldrig blev så, men jag blev tillsagt 'du har fått betalt, så vad gnäller du om?' jag var rasande". 

Vill ha "lite av det som är kvar"

Nu riktar Stallone skarp kritik Irwin Winkler på Instagram och antyder att filmseriens producent undanhåller stora delar av filmseriens intäkter.

"Ett mycket smickrande porträtt av den store 'Rocky'/'Creed'-producenten, Irwin Winkler, från en av landets största. Efter att Irwin kontrollerat 'Rocky' i över 47 år, och nu 'Creed', skulle jag verkligen vilja ha åtminstone lite [av] DET SOM ÄR KVAR av mina rättigheter tillbaka, innan du skickar det vidare till ENDAST DINA BARN – jag tror att skulle vara en rättvis gest från den här 93-årige gentlemannen?”

Han avslutar inlägget med att tillägga följande: "Detta är ett smärtsamt ämne som tär på min själ, eftersom jag ville lämna någonting av Rocky till mina barn, men det är alltid fint att höra från lojala fans… Fortsätt slå."

Se Instagraminlägget nedan:

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Sly Stallone (@officialslystallone)


Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL