Vilka är Linnéa Wikblad och Henrik Nyblom i Bäst i test 2023?

Vilka är Linnéa Wikblad och Henrik Nyblom i Bäst i test 2023?

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 13:02 | Publicerad 24 februari 2023 kl. 10:02

Bekanta dig med de nya panelmedlemmarna

I dag är det premiär för Bäst i test 2023, och panelen har fått sig nya medlemmar. Här tittar vi närmare på Linnéa Wikblad och Henrik Nyblom som vi inte vanligtvis ser på TV.

David Sundin med Linnéa Wikblad i "Bäst i test" 2023. Foto: SVT.

Linnéa Wikblad i Bäst i test 2023

Många känner kanske framför allt igen Linnéa Wikblads röst. 36-åringen är nämligen en radioprofil som svenska folket spenderat mycket tid med på senare tid. Tillsammans med David Druid leder hon nämligen Morgonpasset i P3. Innan dess har Linnéa gjort en mängd radioprogram såsom Radio LiechtensteinHumorhimlen och Tony Irvings fredagsprogram Irving i P4.

Genom åren har det även blivit en och annan utmärkelse för Linnéa: 2012 vann hon Årets Rookie på Radiogalan och Sveriges Radios språkpris 2015. Efter utbildningar inom bland annat film och musik gick Linnéa radioproducentutlinjen på Luleå tekniska universitet mellan åren 2009–2011, som blev en plattform för hennes talang som vi i dag får ta del av på daglig basis, och snart även i Bäst i test 2023.

– Jag ser verkligen fram emot att golva tittarna med min briljans, mitt intellekt och framför allt min emellanåt helt och fullt bottenlösa dumhet, säger Linnéa Winblad om att få medverka i SVT:s folkkära program.

Vilka är Linnéa Wikblad och Henrik Nyblom i Bäst i test 2023?
Henrik Nyblom. Foto: SVT.

Henrik Nyblom i Bäst i test 2023

Precis som den med koll på Sveriges radiolandskap behöver inte den som älskar svenska komiker någon närmare presentation av Henrik Nyblom. Efter flera år som aktiv håller han på att bli en av de mer etablerade komikerna som har traditionen att turnera landet runt med standup. Det som är speciellt med Nyblom är förstås hans flera talanger; förutom att skriva roliga skämt är han även en skicklig musiker och filmklippare. Kombinationen av de två har fått se flera gånger om på hans YouTube-kanal Henrik Nyblom där han lägger ut vloggar och musikvideor som han själv producerar och klipper. 

Vidare syns Nyblom ofta i samma kretsar som komikerna tillika nära vännerna Marcus Berggren, Magnus Betnér och Carl Stanley samt The Ark-trummisen Sylvester Schlegel som han har replokalspodden Livsråd med. I höstas såg vi Nyblom även göra en ambitiös gästinsats i YouTube-serien Uppdrag: mat.

Med Henrik Nyblom i Bäst i test 2023 kan vi förvänta oss en höjd ribba för oväntade inslag och märkliga stunder – att gång på gång överraska publiken har onekligen blivit en del av hans signatur. 

Den nya säsongen av "Bäst i test" finns att streama på SVT Play. Avsnittet visas linjärt klockan 20:00 på SVT1 i kväll. I den nya panelsen ser vi även medieprofilen Nikki Amini och artisten Marko "Markoolio" Lehtosalo.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL