Vigil säsong 3 – skaparen öppen för en till säsong

Vigil säsong 3 – skaparen öppen för en till säsong

  • SVT Play
Olivia Samuelsson
09 april 2024 kl. 16:04

Filmtopp undersöker möjligheten till en tredje säsong av Vigil

Den 22 mars hade säsong 2 av succéserien "Vigil" premiär på SVT Play. Därför tittar Filmtopp nu närmare på hur möjligheterna för en säsong 3 ser ut.

Den första säsongen av thrillerserien "Vigil" blev en succé i England när den först kom ut 2021, och när den väl kom till Sverige blev den snabbt populär. Nu är poliskommissarierna Amy Silva (Suranne Jones) och Kirsten Longacre (Rose Leslie) tillbaka med säsong 2, som går under namnet Vigil: Hotet från ovan.

Den här gången får de två poliskommissarierna uppdraget att undersöka en händelse på en militärbas. Under en övning med drönare går något fruktansvärt fel, vilket resulterar i att flera soldater dör. När Amy och Kirsten undersöker det hela börjar de undra om det ligger en större konspiration bakom det som skett. 

Vigil säsong 3 – skaparen öppen för en till säsong
"Vigil" säsong 2. Foto: ITV / SVT.

Vigil säsong 3 – skaparen öppen för en till säsong 

Än så länge vet vi inte om det blir en säsong 3 eller inte och det går endast att spekulera.

Säsong 2 har fått ett blandat mottagande av kritikerna, men majoriteten verkar vara överens om att den nya säsongen inte är på samma nivå som den första. Men på sajten Rotten Tomatoes har den däremot fått 70 % i betyg av tittarna, vilket är på samma nivå som för säsong 1. 

I en intervju med Hello! Magazine berättar seriens skapare Tom Edge att han ändå är öppen för en säsong 3, men inte bara för sakens skull. 

- Om vi funderar på att göra det så måste det kännas som att det finns något viktigt att berätta, både på karaktärsnivå och när det gäller världen som vi använder för att utforska de frågorna, säger Tom Edge. 

Skaparen tillägger även att han och producenten Jake Lushington är medvetna om att skådespelarna har många jobb och att de inte kan ta deras medverkan för given. 

Det återstår endast nu att vänta och se om vi får se poliskommissarierna i ytterligare en säsong. 

Filmtopp håller dig uppdaterad kring "Vigil" och om det blir en säsong 3. 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL