Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Vigil säsong 2 – detta vet vi

Vigil säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 oktober 2021

Vigil – död man ombord: Får vi en säsong 2 av den brittiska thrillern?

Den brittiska kriminalthrillern "Vigil – död man ombord" har gjort succé i Storbritannien och tar även Sverige med storm nu när den kommit till SVT. Filmtopp har undersökt om serien kommer att fortsätta med en andra säsong, eller om det är slut efter den första.

Ett dödsfall inträffar ombord på atomubåten Vigil. Samtidigt försvinner en fisketrålare mystiskt. För att ta reda på vad som faktiskt har hänt skickas kriminalkommisarie Amy Silva (Suranne Jones) till ubåten för att undersöka saken – på land har hon Kirsten Longacre (Rose Leslie) till sin hjälp.

Besättningen ombord på ubåten är allt annat än hjälpsam, men Silva och Longacre lyckas trots allt göra upptäckter för att ta utredningen framåt. Dessa leder dock till konflikter mellan den brittiska Flottan och landets underrättelsetjänst. Ju längre arbetet lider, desto svårare blir det att veta vilka makthavare som det går att lita på.

"Vigil – död man ombord"  är en riktigt vass kriminalare, och det är inte förvånande att så många är nyfikna på om det blir en fortsättning av serien.

LÄS OCKSÅ: Recension: Vigil (säsong 1)

När kommer Vigil säsong 2?

I dagsläget har vi ännu inget svar på huruvida Vigil – död man ombord kommer att återvända med en andra säsong eller ej, men vi har all anledning att tro på en fortsättning. För det första har serien gått starkt i Storbritannien och var den mest sedda premiären på BBC under 2021. Dessutom har gått bra på flera håll internationellt (som exempelvis i Sverige) och även kritiker verkar uppskatta serien.

Det brukar vara anledning nog att ge en serie förnyat förtroende, men det finns även fler anledningar till att vi tror på en säsong 2. 

Anjli Mohindra, en av skådespelarna i serien, har gett oss all anledning vi behöver för att åtminstone kunna hoppas på en fortsättning. I en intervju med RadioTimes i september sa skådespelaren att det har hållits samtal om en andra säsong.

– Jag tror ett och annat väntar framöver, men inget är bekräftat riktigt ännu, ska Mohindra ha sagt, enligt RadioTimes.

Trots att vi får svar på en hel del frågor i slutet av säsong 1 av Vigil – död man ombord, så gör vi med andra ord rätt i att hålla tummarna för fler avsnitt.

Då kan vi vänta oss en säsong 2 av Vigil – död man ombord

Skulle det bli så att Vigil förnyas med en andra säsong lär det dröja ett tag. Vi kan bara spekulera kring ett eventuellt premiärdatum, men omkring ett år mellan två säsonger brukar vara en rimlig utgångspunkt. Troligast är alltså att serien återvänder någon gång under hösten 2022, om det blir aktuellt med en andra säsong.

Filmtopp uppdaterar er med ny information om "Vigil" säsong 2 så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: De bästa serierna 2021

NÄSTA ARTIKEL