Robin Bengtsson

Två artister klara för Melodifestivalen 2022

  • SVT Play
18 oktober 2021 kl. 17:10
ANNONS
ANNONS

En tidigare Mello-vinnare och en Idol-vinnare klara för Mello 2022

Mellojuryn har plockat ut 14 låtar för Melodifestivalen 2022. Bland dem finns artisterna Liamoo och Robin Bengtsson.

Idag avslöjades att artisterna Robin Bengtsson och Liamoo är två av deltagarna i nästa års Melodifestival. Aftonbladet rapporterar att programmets redaktion och jury redan valt ut 14 låtar som kommer att delta i nästa års installation.

Robin Bengtsson är den första som avslöjats. Sångaren var deltagare i Idol 2008 och slutade på en tredjeplats. Hans riktiga genombrott kom 2016 när han i Mello sjöng låten "Constellation Price". Året efter kom han att vinna hela tävlingen med sitt bidrag "I Cant Go on". Den gången blev han femma i Eurovision Song Contest

MER LÄSNING: Filmer om musiktävlingar

– Det är en stark poplåt som passar honom perfekt och TV-publiken gillar honom, så han borde ha stor chans att ta sig till final, säger en källa till Aftonbladet om Bengtssons nästa bidrag.

– Det har skickats in flera låtar med kända låtskrivare åt Liamoo, men jag vet inte vilken det landade i till slut, men att han är klar är helt säkert, berättar en annan källa till tidningen. 

Den 24 åriga sångaren har tävlat i Mello två gånger förut. 2018 kom han på sjätte plats med låten "Last Breath", 2019 blev det en tredje plats då han och Hanna Ferm sjöng Duetten "Hold You". Den här gången har han samarbetat med många stora låtskrivare för att få fram det bästa möjliga alternativet. Även Liamoo har sitt ursprung i Idol då han vann tävlingen 2016.

MER LÄSNING: Här är programledaren för Melodifestivalen 2022

Melodifestivalen 2022 har premiär 5:e Februari. Det här är första upplagan sedan Christer Björkman slutade arbeta med programmet. Det kommer också vara första upplagan att inte ha Andra chansen på länge, istället kommer det att vara en semifinal som ersätter de tidigare duellerna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL