Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tunna blå linjen

Tunna blå linjen nära miljonen på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 mars 2021

Har du också sett den älskade serien?

Den 17 januari hade den kritikerrosade dramaserien "Tunna blå linjen" premiär på SVT. Det första avsnittet sågs av 1 431 000 tittare på linjär-TV och nu två månader senare spränger det snart miljongränsen på SVT Play.

Aldrig någonsin har en dramaserie haft ett sådant genomslag på SVT Play. I skrivande stund har det första avsnittet setts av totalt 2 395 000 tittare varav 964 000 har valt SVT Play.

– Våra tittare betyder såklart allt för oss, och med Tunna blå linjen har vi fått inte bara fantastiska tittarsiffror utan också ett förmodat rekord i publikt engagemang. På SVT Drama funderar vi mycket över vilken sorts serier vi ska satsa på när utbudet, och konkurrensen om tittarna tid, är så stort som idag. När de flesta aktörer satsar på kända varumärken och ansikten verkar det finnas andra behov hos publiken som kanske just vi kan möta, säger Anna Croneman, ansvarig utgivare och chef på SVT Drama

Ett beslut för en andra säsong är taget, men det är fortfarande oklart när inspelningen drar igång.

Tunna blå linjen är producerad av Anagram Sverige och är skapad av Cilla Jackert. För huvudregin står Sanna Lenken. I huvudrollerna hittar vi Amanda Jansson, Oscar Töringe, Gizem Erdogan, Per Lasson, Anna Sise och Sandra Stojiljkovic.

Serien finns nu i sin helhet på SVT Play och är tillgänglig till och med den 17 januari 2022.

MER LÄSNING: Amanda Jansson om Tunna blå linjen!

NÄSTA ARTIKEL