Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tunna blå linjen säsong 2 – Detta vet vi

Tunna blå linjen säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 februari 2021

Fortsättningen planeras – men kan dröja.

SVT inledde 2021 med den enorma dramasuccén "Tunna blå linjen". Nu är det bekräftat att SVT arbetar vidare på polisserien, men det finns en chans att det dröjer längre än fansen hoppas innan säsong 2 får premiär. Det kan också hända att man inte får ihop den produktionsbudget som behövs på grund av pandemin.

Tunna blå linjen säsong 2
"Tunna blå linjen". Foto: SVT Play.

SVT:s dramaserie som skildrar polisernas vardag i Malmö har blivit en stor publikfavorit. Redan innan hela den första säsongen är ute står det klart att vi får se Tunna blå linjen säsong 2, detta rapporterar Sydsvenskan. Men i en intervju med tidningen hintar seriens producent Martin Persson om att en fortsättning kan dröja: 

– Världen förändrats också och vi behöver göra förändringar för att serien ska kännas relevant om några år. 

SVT:s dramachef Anna Croneman menar dock att nästa vända för produktionen ännu inte är helt fastställd. 

– Det är ju inte ett helt grönt ljus för en andra säsong innan vi vet att vi kan finansiera det. Det är otroligt svårt att finansiera tv-serier just nu. 

Glädje och panik för Tunna blå linjen-teamet.

Nu är det också klart att seriens huvudsakliga manusförfattare, Cilla Jackert håller på att fila på nya avsnitten för den kommande säsongen. I ett SMS till Expressen skriver hon att känslan är "80 procent glädje och 20 procent panik".

Filmtopp har pratat med seriens stjärna Amanda Jansson som säger följande om den nya säsongen:

– Det finns en plan om att vi ska börja filma i höst, men jag tror inte att finansieringen är hundra procent klar. Jag har fått frågan om jag vill vara med och det vill jag. Jag är redo.

Men nog ser seriens framtid ljus ut. Med manus beställt till Tunna blå linjen säsong 2 rapporteras det även att det första avsnitt nu har otroliga 1,75 miljoner tittare. Lägg där till ett fint mottagande av den svenska kritikerkåren, inte minst av Filmtopp som menar att årets bästa serie redan kan vara här. Nej, det rådde väl egentligen aldrig några tvivel om att en fortsättning på dramat skulle bli aktuell. 

Något fastställt premiärdatum finns alltså inte i skrivandet stund.

Filmtopp håller dig uppdaterad kring Tunna blå linjen säsong 2. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL