Transport säsong 2 – Detta vet vi!

Transport säsong 2 – Detta vet vi!

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2022 kl. 07:07 | Publicerad 07 juli 2022 kl. 14:07

Kommer sommardeckaren tillbaka för mer?

Kriminaldramat är ett av SVT Plays populäraste titlar för deras tittare som älskar spänningsserier. Kan vi förvänta oss Transport säsong 2? Filmtopp har luskat!

Under sommaren satsar SVT på att fylla deras playtjänst med bingevänliga serier, däribland en hel del thrillers. Av dessa är det finska kriminaldramat Transport ett av deras mest populära titlar. 

Den första säsongen tar vid när ett mikrochip upptäcks i maten på en dagisskola i Helsingfors. Det udda inträffandet får en ung journalist vid namn Johanna att börja gräva i saken. Parallellt hamnar kontorschefen Marianne i knipa efter att hon försökt dölja sitt agerande vid en usel investering. Likaså får vi följa familjen Korvola vars far spårlöst försvunnit. 

Hela den första säsongen finns nu att streama och många vill därför veta ifall vi kan förvänta oss att se Transport säsong 2. 

Transport säsong 2 – Detta vet vi!
Foto: Sami Kuokkanen. Tekele Productions.

I dagsläget finns det inga besked om en andra säsong av serien. Men detta är förstås naturligt då serien hade sin premiär först i år. Tills vi har klarhet får vi stället kika på vad som talar för att vi kommer kunna ta del av flera säsonger längre fram.

Detta talar för Transporter säsong 2

Till att börja med har serien gjort en stark resa genom Europa där den fått ett allmän fint mottagande. Och tidigare i år slog den sig in på Series Mania, det största evenemanget tillägnat TV-serier i Europa. Detta som en av 55 av sammanlagt 331 nominerade titlar.

Finland, som nu satsar hårdare på sina TV-produktioner vill slå sig igenom bruset och göra den resa övriga Norden gjort de senaste åren. Det vill säga att etablera sig som en stark spelare på streamingmarknaden, inte minst genom Nordic Noir-genren. På vilket sätt gör man det bättre än att bygga vidare på sina framgångsrika kriminalare?

Likaså finns det mer av serien i sig att bygga vidare på, naturligtvis eftersom att huvudkaraktären Johanna som spelas av Emmi Parviainen kan gräva i flera spännande fall.

Då kommer Transport säsong 2

Ja, mycket talar för att vi kommer få en andra säsong av serien. Ofta går det också att förutspå när vi kan förvänta oss att se en uppföljare, men i det här fallet vet vi ganska lite om i vilken takt seriens produktionsbolag Tekele Productions har kapacitet att arbeta. Traditionellt sett försöker man hålla sig till att släppa dem på årlig basis. Med andra ord är det sannolikt att de kommer till finsk TV under våren 2023 och hit till Sverige under sommaren.

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Transport" säsong 2.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL