TIPS: Dips tillbaka på SVT Play

TIPS: Dips tillbaka på SVT Play

  • SVT Play
Johan Samuelsson Krantz
15 april 2024 kl. 08:04

En komisk skildring av diplomatins vardag

Nu är succéserien "Dips" tillbaka till SVT Play med sina skruvade karaktärer och roliga upptåg.

För alla er som saknat den svenska humorserien Dips får ni nu en möjlighet att återigen njuta av detta humoristiska alster. Från och med den 12 april finns seriens två säsonger tillgängliga på SVT Play för allas nöje.

Handlingen i Dips kretsar kring tre helt inkompetenta diplomater som försöker göra karriär på en av Sveriges mest välrenommerade arbetsplatser, Utrikesdepartementet. Med Sveriges internationella anseende som insats försöker dessa diplomater med liv och lust utföra alla de känsliga och svåra uppgifter som hör deras yrkesutövning till – med varierande resultat.

I serien följer vi Jens Stråhle (Jesper Rönndahl) och Fanny Båtsman (Moa Lundqvist), två studenter på Diplomatprogrammet som gör sin praktik på Utrikesdepartementets Protokollenhet. Deras handledare Mimmi Hamilton (Marie Agerhäll) och expeditionschefen Hendrik Tür (Kristian Luuk) är också viktiga karaktärer i handlingen.

Dips
Foto: SVT.

Humorserien Dips – ta chansen att streama på SVT Play

I kölvattnet av flera stora politiska händelser, såsom Brexit och det amerikanska presidentvalet, tillkom Dips. Det var en gynnsam period för politisk satir, med exempelvis program som Svenska Nyheter där Jesper Rönndahl också var huvudperson. En liten fågel har även viskat om ännu ett nytillskott i Dips-familjen. Mer om detta längre fram...

Missa inte möjligheten att streama denna skruvade humorserie som nu finns tillgänglig på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL