Mello 2023 programledare – Farah Abadi bekräftad

KLART: Jesper Rönndahl med och programleder Mello 2023

  • SVT Play
Filmtopp
24 september 2022 kl. 12:09

Bildar duo med Farah Abadi

Nu står det klart att Jesper Rönndahl programleder Mello 2023 tillsammans med Farah Abadi. När programmet drar igång blir han hennes komiska sidekick.

Aftonbladet avslöjar att komikern Jesper Rönndahl blir personen som bildar programledarpar med Farah Abadi under nästa års upplaga av Melodifestivalen.

Tidigare i år såg vi Farah Abadi assistera Oscar Zia under programmet. Hon blev genast väldigt omtyckt av både tittare, de medverkande och bevisligen även arrangörerna. Därför föll det sig naturligt för SVT att plocka in henne som programledare för Mello 2023. När produktionen sökte vem som skulle stå vid hennes sida uppgavs de söka efter en humoristisk person med programledarerfarenhet. Då föll valet på den 43-årige komikern Jesper Rönndahl som har gott om programledarerfarenhet. 

KLART: Jesper Rönndahl med och programleder Mello 2023
Foto: Martin Kjellberg.

Abadi och Rönndahl kommer att leda hela turnén, från deltävlingarna till den stora finalen som ska hållas på Friends Arena som tusentals personer kommer att se från läktarna och miljontals hemma från TV-sofforna. Vad som säkerligen kommer att göra de två till ett bra par är att de delar liknande erfarenheter. Inte minst har de båda blivit utsedda till Årets skåning och tävlat i På spåret. Det populära frågesportsprogrammet har Rönndahl till och med vunnit tillsammans med Elisabeth Höglund, hela två gånger.

Nu inleder juryn sitt arbete med att plocka fram de tävlande bidragen. Sammanlagt har de närmare tretusen låtar att välja emellan, och ska skära ner det till blott fjorton stycken. Resterande fjorton bidrag kommer Melodifestivalens redaktion att handplocka.

Se Filmtopps arkivintervju med Jesper Rönndahl från när han medverkade i vår intervjuserie "Internet frågar":

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL