Chelsea Detective säsong 2 – detta vet vi

Chelsea Detective säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 10 november 2022 kl. 10:21 | Publicerad 09 november 2022 kl. 11:00

Blir det fler avsnitt av den brittiska kriminalserien?

Den brittiska kriminalserien "Chelsea Detective" lockar till sig många tittare på SVT och SVT Play och det är många av seriens följare som är nyfikna på en även en säsong 2 väntar runt hörnet.

"Chelsea Detective" är den brittiska kriminalserien med kommissarie Max Arnold, en aningen kufisk individ som har en förmåga att lyfta på rätt stenar under utredningarna av svåra mordfall.

Serien hade premiär på SVT Play i slutet av oktober och har snabbt blivit en favorit hos tv-publiken. Säsong 1 går i mål med sitt fjärde avsnitt den 19 november och trots att avsnitten sträcker sig över en timme, är det av förklarliga skäl många som vill ha mer av det goda. Filmtopp har lyft på sina egna stenar i jakten på svar om även en andra säsong väntar runt hörnet.

Chelsea Detective är skapad av Peter Fincham. I rollerna ser vi Adrian Scarborough, Peter Bankolé, Lucy Phelps, Sonita Henry och Sophie Stone m.fl.

När kommer Chelsea Detective säsong 2?

Vi har goda nyheter – redan innan Chelsea Detective hann få sin svenska premiär stod det klart att serien skulle få en uppföljande säsong. Enligt rapporter är den planerad till 2023 med ett snarlikt upplägg i den första säsongen. Säsong 2 av Chelsea Detective ska också bestå av fyra avsnitt med fyra unika mysterium som ska lösas.

I den kommande säsongen kan vi också se fram emot introduktionen av en ny huvudkaraktär vid Max Arnolds sida. Enligt Deadline kommer Vanessa Emme (Dublin Murders, Bloodlands) ansluta i rollen som kommissarie Layla Walsh, en entusiastisk detektiv från Exeter som ser med viss skepsis på den värsta sortens extravagans som finns i Chelsea och London.

Något exakt premiärdatum för den andra säsongen är inte annonserat ännu, men i oktober bekräftade Acorn TV, som ligger bakom serien, att inspelningen av de nya avsnitten var i full gång. Med det i åtanke är det inte helt orimligt med en gissning på att säsong 2 har premiär någon gång under våren 2023.

I Sverige fick vi vänta relativt länge på att få se serien på SVT efter dess brittiska premiär, men förhoppningsvis kommer den andra säsongen att hitta till den svenska marknaden betydligt snabbare, med tanke på hur många som fått upp ögonen för den första säsongen.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL