Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trevlig helg! (säsong 2)

Terese i kassan serie – allt om Trevlig helg-spinoffen

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 oktober 2022

Älskade karaktären får egen serie

Många hade förväntat sig nyheten om "Trevlig helg" säsong 3. Istället står det nu klart att Terese i kassan på Coop får en helt egen serie med premiär 2023.

I februari 2021 var det premiär för SVT:s humorserie Trevlig helg med komikerna Hampus Nessvold och Johanna Nordström i spetsen. Efter två säsonger meddelar SVT att Terese i kassan, en av seriens mest älskade karaktärer, får en helt egen serie som kommer ut någon gång nästa år.

Serien är fylld med sketcher och olika återkommande rollfigurer. Den klumpiga och inte sällan oförskämde kassörskan Terese i kassan blev vän med svenska folket redan i den första säsongen. Sedan fick hon större större utrymme i den andra. Karaktären har även dykt upp i sammanhang utanför själva serien, inte minst i Allsång på Skansen. Därför faller det sig naturligt att hon nu får en spinoff där hon är stjärnan. 

Terese i kassan serie – allt om Trevlig helg-spinoffen
Hampus Nessvold som kassörskan Terese. Får vi se henne återvända med "Trevlig helg" säsong 3? Foto: SVT.

Medan Hampus Nessvold kommer att spela Terese vet vi inte i vilken utsträckning Johanna Nordström är tänkt att medverka i den nya serien. Det är heller inte klart ifall vi återser andra karaktärer från originalserien. 

I ett pressmeddelande beskrivs den koammande serien om Terese i kassan som "en arbetsplatskomedi om livet i en helt vanlig matbutik, där de anställdas goda vilja – men olika vilja – gör varje arbetsdag till en utmaning".

Premiären för den nya serien har planerad premiär någon gång under 2023, och kommer att bestå av åtta avsnitt. Vad statusen är på "Trevlig helg" säsong 3 tas inte upp i samband med den här nyheten.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL