Foto:  Pernilla Thelaus/Monkberry

Tareq Taylors matresa säsong 2 – SVT ändrar succén

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 14 februari 2022 kl. 12:02 | Publicerad 13 februari 2022 kl. 13:02
ANNONS
ANNONS

Blir det mer av succéprogrammet?

Den folkkära TV-profilen Tareq Taylor tog Sverige med storm med sitt senaste familjeprogram. Nu är det många som undrar vad som händer med "Tareq Taylors matresa" säsong 2.

I somras kunde vi ta del av sex stycken avsnitt av Tareq Taylors mycket omtyckta TV-program Tareq Taylors matresa på SVT. Hela säsongen ligger nu tillgänglig på SVT Play och hittar hela tiden nya tittare. I serien ser vi den älskade profilen ge sig ut på en inspirerande och personlig matresa till sin pappas hemstad Jerusalem.

Under säsongens gång får Tareq lära känna platsen han aldrig återvänt till sedan barnsben, och den fantastiska mat från Mellanöstern som han är uppväxt med. I programmet åker han tillsammans med sin bror Zafer Taylor och sin pappa Seif Taylor.

Nya säsongen bekräftas av Tareq Taylor

För den som vill se TV-kocken fortsätta att utforska den internationella matkulturen är framtiden säkrad. Sedan tidigare vet vi att seriens projektledare, Johan Linjeroth, har bekräftat en fortsättning: "Det kommer bli en ny säsong av Tareq Taylors matresa, i dagsläget dock osäkert vart resan bär eller när programmet sänd". Dessutom har Tareq Taylor själv gick ut med det i podden TV-fabriken så sent som i december:

– Vi har suttit i ett antal möten och vi ska iväg igen. Det är tanken. Januari är satt som ett preliminärt datum, eller vi jobbar i alla fall efter det. Så hoppas vi att pandemin inte får ytterligare kraft. För då kan det bli att det blir stopp på den biten, säger Tareq i podden.

Tareq Taylors matresa säsong 2 blir annorlunda mot första

Foto:  Pernilla Thelaus/Monkberry
Foto: Pernilla Thelaus/Monkberry/SVT

Filmtopp har kontaktat SVT som bekräftar att serien kommer att bli av. De berättar dock att den kommer att ha ett annat upplägg än den första säsongen och att de i dagsläget inte vet när den kommer att sändas.

Hur upplägget kommer att skilja sig åt är däremot inte klart. Kanske blir den utan Zafer Taylor och pappa Saif?

Håll dig uppdaterad på Filmtopp.se.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL