Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ta det som en man – Allt om Bianca Kronlöfs nya serie

Ta det som en man – Allt om Bianca Kronlöfs nya serie

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 maj 2022

Kommer killarna att skratta?

I SVT:s nya serie "Ta det som en man" blandas allvar med gråt när Bianca Kronlöf går till botten med mansrollen.

Har du missat det nya programmet Ta det som en man SVT Play? I det undersöker Bianca Kronlöf undersöker mansrollen. Finns den ens? Och varför blir det så dålig stämning så fort man pratar om den? Varför vill killarna inte se sig som en grupp och varför pratar dom inte om hur våldsutsatta dom är? Grävandet i de viktiga frågeställningarna varvas med en hel del humor och värme. 

Jan-Emanuel Johansson i Ta det som en man

Ta det som en man – Allt om Bianca Kronlöfs nya serie
Jan-Emanuel Johansson och Bianca Kronlöf i "Ta det som en man". Foto: SVT.

Det har pratats mycket om mäns våld mot kvinnor, men varför talar inte killar om mäns våld mot män? I programserien Bianca Kronlöf vill ta reda på hur män själva ser på manlighet. Under seriens gång dissekeras normer, bland annat tillsammans med Chang Frick i podcasten Den sista måltiden. Likaså skapar Bianca en jämställdhetskampanj tillsammans med den ofta provocerande entreprenören Jan-Emanuel Johansson, och träffar artisten Aaron de Aguiar som vet hur det känns att bli bemött både som man och kvinna.

Varför är mäns våld mot män en så stor del av unga killars vardag? Bianca Kronlöf träffar terapeuten och MMA-utövaren Victor de Almeida, som intervjuat närmare etthundra män som levt med våldet nära sig, fotbollsspelaren Richard Magyar, som valt att tala offentligt om svåra ämnen, och skådespelaren Johan Hedenberg, vars hela ungdom präglades av våld.

De många mötena kulminerar i en känslosam standup, bara för killar, i fyra olika manliga rum: en brandstation med brandmän, en studio full av kända gangsterrappare, en replokal med rockmusiker och på en klubb med män vars skägg går ner till naveln. Frågan är: kommer killarna att skratta?

Säsongens alla tre avsnitt finns att streama på SVT Play. På linjär-TV har det första avsnittet sänts. De andra två släpps den 15 (klockan 22:20) och 22 maj (klockan 22:30).

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL