SVT kritiseras för alkoholbruk i Mästarnas mästare

SVT kritiseras för alkohol i Mästarnas mästare

  • SVT Play
Filmtopp
09 maj 2022 kl. 15:05

"Vi kontrollerar inte deltagarna"

I gårdagens semifinal av Mästarnas mästare 2022 dracks det vid flera tillfällen alkohol, vilket nu leder till kritik mot programmet.

Speedwayföraren Antonio Lindbäck är en av deltagarna i Mästarnas mästare 2022. Han har flera gånger berättat om sitt alkoholmissbruk. Att deltagarna likväl kan ses dricka tillsammans i programmet har fått kritik, inte minst av Aftonbladets bevakare av programmet, Kristoffer Bergström. "Det är grym TV", skriver han i en krönika.

Den alkoholism Lindbäck berättar om verkar inte heller vara bakom honom, då han efter säsongens inspelning åkt dit för grov rattfylleri.

SVT svarar på kritiken mot alkohol i Mästarnas mästare

Efter kritiken mot SVT:s produktion väljer nu dess exekutive producent Anders Wistbacka att svara följande i en intervju med Aftonbladet: 

– Vi kontrollerar inte deltagarna. Men det finns ju vitt vin i kylen. Det är mycket möjligt att det använts utöver måltiderna men det kan jag inte svara på. Det handlar om vuxna människor, säger Wistbacka.

Wistbacka berättar även att de kände till Lindbäcks alkoholproblem inför inspelningen och tyckte att det var viktigt att han berättar om det under säsongens gång. I tillägg menar han att det inte går att särbehandla de olika deltagarna, utan att de alla ska behandlas lika.

Söndagen den 15 maj är det final i Mästarnas mästare 2022.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL