Rykten, sex och relationer i nya säsongen av Strula

Strula säsong 5 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 30 september 2022 kl. 11:09 | Publicerad 29 september 2022 kl. 15:09

Kommer det en fortsättning?

Nu finns hela fyra säsonger av serien att streama på SVT Play. Men blir det någon Strula säsong 5? Detta vet vi om fortsättningen på SVT:s satsning!

Strula är en av SVT:s mest populära ungdomsserier och har på kort tid fått hela fyra säsonger. Många har sett alla avsnitt som finns ute på SVT Play och vill veta hur det ser ut, kommer vi att få se Strula säsong 5? Filmtopp väger oddsen och konstaterar att en fortsättning känns oundviklig.

SVT har inte bekräftat att vi får en femte säsong av serien, men det känns uppenbart att en till säsong kommer. Serien har hållit uppe en ruskigt hög produktionstakt med hela fyra säsonger på knappt två år.

I deras officiella synopsis skriver de följande: 

– I fjärde säsongen slits Ella mellan Leon och Bastian samtidigt som Alvas och Gustavs relation sätts på prov. Nya kompisar har anslutit till gänget. Vad bär till exempel Nicole på för hemlighet och hur ärlig är egentligen Kiara? Den här säsongen handlar bland annat om otrohet, triangeldrama och självskadebeteende.

Det finns ingenting i texten som tyder på att den senaste säsongen skulle vara den sista. Likaså vet den som sett färdigt aktuella säsongen att storyn slutar med en riktig cliffhanger där Ella berättar för Leon att hon älskar honom. 

Nej, det känns inte som att fansen behöver oroa sig. Strula säsong 5 kommer att bli av. 

När kommer Strula säsong 5?

Strula säsong 5 – Detta vet vi
"Strula". Foto: SVT.

Medan den första och andra säsongen släpptes under maj och juni förra året, dröjde det något längre mellan säsong tre och fyra. Meden den tredje släpptes i maj 2022 släpptes den fjärde nu i september. Ingen säsong har däremot släppts tidigare än under sen vår. Med det sagt förväntar vi oss att få se Strula säsong 5 först i maj 2023. 

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mer om när nästa säsong av serien har premiär.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL