Skyldig säsong 1 – SVT:s nya ungdomssatsning efter Strula

Skyldig serien – allt om SVT:s nya ungdomssatsning efter Strula

  • SVT Play
Filmtopp
30 september 2022 kl. 13:04

Varje avsnitt lyfter fram specifika ämnen

SVT:s "Strula" har fått en syskonserie i "Skydlig" som nu finns att streama på SVT Play. Här är allt om den nya serien.

Det blev genast succé för SVT:s dramaserie Strula som har hela fyra säsonger ute. Nu finns även nya serien Skyldig att streama på SVT Play. Här är allt du vill veta om produktionen.   

I den nya serien Skyldig ges unga fler perspektiv på utmanande situationer och relationer. I varje avsnitt lyfts ett specifikt ämne till exempel gromning, våld i hemmet och droganvändning. Tittarna får information om vilka rättigheter och skyldigheter vi har i samhället och vad som är brottsligt.

– Det är viktigt att SVT Barn & Ung vågar lyfta ämnen som berör våra ungdomar, det gäller också tyngre och svåra ämnen. Efter varje avsnitt kommer tittare kunna chatta med experter i olika ämnen i appen DUO som till exempel kriminologen Nina Rung och psykologen Hanna Rohani, säger Madeleine Adaktusson, producent för serien.

Så många avsnitt av Skyldig säsong 1

Skyldig serien – allt om SVT:s nya ungdomssatsning efter Strula
Foto: SVT.

Skyldig sänds i tolv episoder i dramakontext. Skådespelarna Filippa Hansson Neitorp och Maya den Engelse, från den populära serien Strula, agerar berättare och lotsar tittarna genom de svåra situationer som utspelas. Alla ämnen som tas upp i Skyldig baseras på research kring vad målgruppen tycker är viktigt och vill se mer av.

– Jag upplever att många vuxna underskattar ungas behov av att prata om tunga ämnen som till exempel porr och gromning. Efter flera månaders research så ser jag att behovet är stort, säger Saga Springcorn, manusförfattare och regissör för Skyldig.

Förhoppningen med "Skyldig" är att målgruppen ska få mer fakta om svåra ämnen, beröras och ta med sig nya perspektiv och få större mod till civilkurage.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL