Rykten, sex och relationer i nya säsongen av Strula

Strula säsong 3 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 04 november 2021 kl. 12:37 | Publicerad 03 november 2021 kl. 13:21

Kommer Strula tillbaka med en säsong 3?

SVT:s ungdomsserie "Strula" återvände med en andra säsong i november, men hur ser det ut därefter? Filmtopp har kastat ut några krokar för att se om vi kan få svar på hur framtiden för serien ser ut...

SVT-serien "Strula" har blivit en riktig favorit bland svenska ungdomar. Innehållet i serien är till stora delar baserat på djupintervjuer som gjorts med unga tonåringar, vilket har lett till att serien både underhåller ungdomarna som följer den och förser dem med nyttiga verktyg som kan hjälpa dem i vardagen. 

– Genom ett starkt drama helt baserat på ungas egna historier, vill vi med serien väcka tankar och prata om ämnen som känns angelägna för målgruppen, förklarade producent Madeleine Adaktusson i ett pressmeddelande, från tidigare i år.

I den andra säsongen fortsätter serien huvudkaraktärer att försöka hantera sina tonårsliv. Ellas kärleksliv fortsätter att vara struligt och Nadia försöker dölja vem hon verkligen är. Ett stort fokus under säsongens 12 avsnitt ligger på sådant som rykten, sex och komplicerade relationer.

LÄS OCKSÅ: Recension: Strula (säsong 2)

När kommer Strula säsong 3?

Än så länge vet vi väldigt lite om Strulas fortsatta vara eller icke vara. Det kan dessutom vara extra svårt att spekulera kring den här typen av serien som avser att vara både underhållande och utbildande. Med det sagt kan vi ana ett och annat tecken på att SVT mycket väl kan ser fortsatt potential i projektet.

Den andra säsongen kom ut relativt tätt efter den första, vilket är ett tydligt bevis på att det finns mycket att utforska i ungdomarnas liv. Serien ser dessutom ut att ha fått ett visst uppsving till sin andra säsong, med allt fler som får upp ögonen för den. Fortsätter den utvecklingen kan vi verkligen börja hoppas på en tredje säsong på allvar.

Blir det så att SVT väljer att förnya serien med ytterligare än säsong, så hoppas vi att det inte dröjer allt för länge tills den har premiär. Avsnitten i serien är väldigt korta (omkring 7 minuter), så produktionen för en ny säsong skulle potentiellt kunna gå väldigt snabbt.

Vi kan alltså inte bekräfta att det blir fler avsnitt, men om SVT beställer fler avsnitt misstänker vi att vi får reda på detta relativt snart.

Filmtopp uppdaterar er med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: 7 svenska ungdomsserier du måste se

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL